Windows 10 Startmenu ENG

Last ned stor Windows 10-oppdatering nå

Det er ingen grunn til å vente på at det blir din tur til å få den nye, store Windows-oppdateringen. Den kan du nemlig laste den ned selv.

3. august 2016

Microsoft er i gang med en stor oppdatering av Windows 10 som løpende vil bli gjort tilgjengelig for brukerne via Windows Update. Er du utålmodig, er det likevel ingen grunn til å vente, du kan laste ned oppdateringen allerede nå.

Jubileumsoppdateringen, som Microsoft har kalt den, er nemlig tilgjengelig på hjemmesiden, og derfra kan du laste ned og installere den. Du finner den her.

Ny pålogging og lengre batteritid Det er flere gode grunner til å starte oppdateringen med det samme, for det er et par spennende nyheter her. Du får blant annet Windows Hello, som er en måte å logge inn på som gjør at du ikke behøver å taste inn passord – ansiktet eller fingeravtrykket ditt er nok. Kalenderfunksjonen har fått en penere og mer oversiktlig design, og startmenyen har fått ansiktsløfting og har blitt litt større og mer tydelig.

Brukere med bærbare pc-er har fått bedre muligheter til å justere batteritiden i Windows innstillinger. Helt av seg selv vil også flere programmer bruke mindre strøm når de er åpne i bakgrunnen.

I tillegg byr oppdateringen på et nytt tastatur med humørikoner, musikkstyring fra låseskjermen og en mørk skjerm med svak belysning som skåner øynene når du sitter ved pc-en i mørke nattetimer. Sikkerhet og beskyttelse har også blitt bedre, slik at du skal være bedre forberedt på å møte nye trusler.

Utvidelser i Edge Nettleseren Edge støtter nå tilleggsprogrammer som oversetterfunksjonen Translator og Lastpass, som holder oversikt over brukernavn og passord. Tilleggsprogrammer har lenge vært en fast del nettlesere som Firefox og Chome, så det er hyggelig å se at Microsoft følger trenden. Samtlige av disse programmene kan lastes ned fra Microsoft Store under kategorien Utvidelser.

Anniversary Update er ikke nødvendigvis en kjemperevolusjon, men Microsoft satser mye på Windows 10. Derfor kan vi forvente flere små og store oppdateringer i tiden som kommer.

> Les mer om Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...