Med den nye Creator Update innfører Microsoft brukerdonasjoner i Windows 10.

Microsoft ber deg om å donere penger i Windows 10

Microsoft bruker store mye ressurser på nettjenere for å rulle ut Windows 10 at de nå ber brukerne om donasjoner i nye Creators Update.

1. april 2017 av Christian Slot

Aprilsnarr: Synes du at det er litt frekt av Microsoft å tigge om penger, så har du rett i det. Dette er naturligvis ikke sant, det er aprilsnarr!

YouTube har gjort det, Wikipedia gjør det – og nå prøver også Microsoft seg på crowdfunding – altså folkefinansiering.

I den nye Creators Update som kommer 11. april, får brukerne mulighet til å donere penger til Microsoft.

Selskapet bruker mye ressurser på å drive nettjenerne til skybaserte tjenester som OneDrive. Brukerne laster opp stadig mer data til tjenesten, og i pressemelding ber Microsoft trofaste brukere om hjelp til å finansiere dette.

Ny knapp i Innstillinger

Muligheten til å være med på å opprettholde tjenestene i Windows 10 finner du under en knapp i Innstillinger. Du kan støtte med et engangsbeløp eller velge månedlige innbetalinger. 

Etter at du har lastet ned Creators Update, dukker det opp en blå donasjonslogo i Oppgavelinjen – men den kan slås av i Innstillinger.

Muligheten å donere penger til utviklingen av Windows 10 finner du i både Innstillinger og på oppgavelinjen i den nye Creators Update, som kan lastes ned fra 11. april.

Fellesskapet «ruler»

Microsoft er forberedt på at det kan kommer klager fra brukere om anmodningen, men regner ikke med at det vil være noe problem i Skandinavia.

– Når flere går sammen om en oppgave vekkes fellesskapsfølelsen, og den er noe skandinaver verdsetter høyt. All tid som legges ned i dugnadsarbeid i foreninger og idrettsforeninger tyder i hvert fall på det, skriver Microsoft.

Du kan laste ned Creators Update fra 11. april ved å gå inn i Oppdatering og sikkerhet, som du finner under Innstillinger i Startmenyen.

Kanskje du er interessert i...