Microsoft bygger Android inn i Windows 10

Snart kan du bruke apper fra Android-telefonen på Windows-skrivebordet.

Microsoft bygger Android inn i Windows 10

Microsoft utvikler et undersystem for Android til Windows 10. Det betyr at du snart skal kunne installere Android-apper direkte i Windows 10.

3. desember 2020 av Henning Dadkhah Rasmussen

Med funksjonen "Din telefon" støtter Microsoft allerede flere Android-apper, slik at du kan bruke dem Windows 10. Er det noe du har sansen for, er det gode nyheter i vente.

Snart blir det nemlig mulig å installere alle Android-apper direkte i Windows 10, slik at du kan bruke dem som på telefonen, men på den store pc-skjermen.

> Les mer om funksjonen Din telefon

Bygger et helt nytt undersystem

Android er installert på 70 prosent av alle verdens mobiltelefonener, og i motsetning til Apples iOS er det et åpent system. Derfor er det forståelig at Microsoft ønsker at systemet også skal fungere i Windows 10.

Det finnes for eksempel allerede et Linux-undersystem i Windows 10 som gjør det mulig å bruke Linux-funksjoner i operativsystemet.

Med appen "Din telefon" kjøres appene fortsatt på telefonen, men du kan se dem på skjermen i Windows 10.

Nå arbeider Microsoft med å utvikle et undersystem som støtter Android-apper. Det betyr at du vil kunne installere Android-apper i Windows 10 uten å gå via telefonen.

> Les alt om den nyeste oppdateringen av Windows 10

Kommer i Windows Store

Målet for Microsoft er at Android-appene skal inn i Windows Store når løsningen er på plass i en fremtidig oppdatering av Windows 10.

Deretter skal du kunne laste ned millioner av Android-apper fra Microsofts egen app-butikk og installere dem på din egen Windows-pc.

Vi vet ennå ikke hvor langt Microsoft har kommet i utviklingen, men vi følger naturligvis saken og skriver så snart vi vet mer.

Kanskje du er interessert i...