Linux i Windows 10

Nå kan du kjøre Linux i Windows 10

Med den store oppdateringen til Windows 10 – Anniversary Update – har det kommet en ny og noe overraskende funksjon i Windows 10. Nå kan du nemlig kjøre Linux-programmer direkte på en Windows-pc.

19. august 2016

Windows 10 - nå med Linux!

De tre store operativsystemene for datamaskiner heter som kjent Windows, Apple OSX og Linux, og de har tradisjonelt lite med hverandre å gjøre. Derfor er det overraskende at Microsoft har gjort det mulig å kjøre enkelte Linux-programmer direkte i Windows med den nye og store Windows 10-oppdateringen.

Det er selvfølgelig ikke mange Windows-brukere som vil ha glede av det, men er du blant dem som også bruker Linux i tillegg til Windows, blir det altså mulig å bruke Windows 10 også til Linux-programmene. Det eneste kravet er at du har en 64-bit-versjon av Windows 10, og at den er oppdatert med Anniversary Update.

Den nye muligheten skyldes funksjonen Windows Subsystem for Linux (WSL), som er et ledetekstverktøy levert av Linux-varianten Ubuntu.

Slik får du vist ledeteksten for Linux i Windows 10

1: Last ned Windows 10-oppdateringen ved å følge koblingen lenger ned på denne siden.

2: Klikk på startknappen i Windows og velg Innstillinger. Velg Oppdatering og sikkerhet. Klikk på For utviklere i menyen til venstre. Marker Utviklertilstand.

3: Klikk på startknappen og skriv Windowsfunksjoner i søkefeltet. Klikk på Slå Windowsfunksjoner på og av. I listen velger du Windows Subsystem for Linux.

4: Start maskinen på nytt. Åpne den vanlige ledeteksten ved å skrive CMD i søkefeltet i startmenyen og klikke på Ledetekst. Her skriver du bash og trykker på Enter. Nå kan du kjøre Linux-programmer i kommandovinduet.

LAST NED WINDOWS 10-OPPDATERINGEN HER!

Les alle artiklene våre om Windows 10

Kanskje du er interessert i...