Nå må du jevnlig takke nei til Windows 11
Oppfordring:

Denne meldingen med en oppfordring om å oppgradere pc-en til Windows 11 er begynt å dukke opp etter at du har lastet ned den nyeste store oppdateringen til Windows 10.

© WindowsLatest.com

Nå må du jevnlig takke nei til Windows 11

Nå øker antallet meldinger fra Microsoft om at du bør oppdatere pc-en fra Windows 10 til Windows 11. Men du kan redusere dette antallet. Vi viser deg hvordan.

Hvis du bevisst har latt være å oppgradere pc-en fra Windows 10 til Windows 11 fordi du er fornøyd med Windows 10 eller foretrekker et operativsystem du kjenner, vil de neste tre årene bli svært lange.

Windows 10 vil fortsette å motta oppdateringer frem til oktober 2025, men allerede nå har Microsoft begynt å presse kraftig på for å få deg over på det nyere Windows 11.

For et par uker siden kunne vi fortelle at selskapet fra 1. februar i år ikke lenger selger lisenser til Windows 10.

Nå velger imidlertid Microsoft å presse på ytterligere.

> Les også: Microsoft tvinger oppdateringen på datamaskinen din

«Du har rett til en gratis oppgradering»

I løpet av helgen har brukere av Windows 10 kunnet rapportere at de etter å ha oppdatert pc-en til den nye Windows 10 22H2-oppdateringen, er blitt møtt av en ny reklamekampanje for Windows 11.

I meldingen, som fyller hele skjermen, ramses alle Windows 11s fortreffeligheter opp, og du blir oppfordret til å laste ned og installere den nye versjonen av operativsystemet. 

Faktisk lokkes du med at du har gjort deg spesielt fortjent til en gratis oppgradering, og i meldingsboksen kan du kun velge mellom å installere nå eller planlegge når du vil oppdatere. Du må klikke flere ganger for å avvise oppdateringen.

> Les også: Så lenge kan du fortsette å bruke Windows 10

Oppdater til Windows 11
Kan ikke lukkes:

I meldingen fra Microsoft kan du bare velge mellom å installere «nå» eller «senere», og først etter flere klikk kan du avvise oppdateringen fullstendig. Og meldingen fyller hele skjermen, så du må ta stilling til den.

© WindowsLatest.com

Bare på pc-er som er klare for Windows 11

Meldingen dukker imidlertid bare opp hvis pc-en din er i stand til å kjøre Windows 11 og dermed ikke har en prosessor eller andre komponenter som ikke er kompatible med Windows-versjonen.

Dermed må vi anta at disse Windows 10-brukerne som ennå ikke har oppdatert pc-en sin, bevisst har valgt å droppe denne oppdatering, som Microsoft nå forsøker å påvirke.

Etter at du har klikket deg gjennom noen sider med lovord om Windows 11, får du imidlertid muligheten til å avslå oppdateringen – frem til neste gang du oppdaterer Windows 10, for da dukker den sannsynligvis opp igjen. 

> Les mer om 22h2-opdateringen til både Windows 10 og Windows 11 her

Først når du har bladd deg gjennom tre sider med lovord om Windows 11, får du muligheten til å takke nei til å oppgradere pc-en til Windows 11.
3 sider med lovord:

Først når du har bladd deg gjennom tre sider med lovord om Windows 11, får du muligheten til å takke nei til å oppgradere pc-en til Windows 11. 

© WindowsLatest.com

Ikke den første reklamen for Windows 11

Den nye meldingen er bare nok et eksempel på at Microsoft går langt for å få deg til å forlate Windows 10.

Det siste året har du kunnet se en lignende melding i pc-ens innstillinger under Windows Update. På samme måte forteller denne meldingen at pc-en din kan kjøre Windows 11 og at du bør laste den ned og installere den på pc-en.

Meldingen dukker naturligvis bare opp hvis pc-en med Windows 10 kan kjøre Windows 11. 

> Les også: Hva skjer med de merkelige bildene i søkefeltet i Windows?

Hvis du fortsatt har Windows 10 og pc-en din er i stand til å kjøre Windows 11, har du kanskje sett denne oppfordringen om å oppdatere pc-en i Windows Update.
Oppfordring i Windows Update:

Hvis du fortsatt har Windows 10 og pc-en din er i stand til å kjøre Windows 11, har du kanskje sett denne oppfordringen om å oppdatere pc-en i Windows Update.

© WindowsLatest.com

Slik slår du av uønskede meldinger

Hvis du gjerne vil slippe noen av disse uønskede meldingene, kan du deaktivere velkomstmeldingen som vises etter hver større Windows-oppdatering. 

Slik deaktiverer du velkomstmeldinger i Windows 11:

  1. Høyreklikk på startknappen i Windows og velg Innstillinger.
  2. Gå inn i System og deretter Varsler.
  3. Bla ned til bunnen av vinduet og klikk på Flere innstillinger.
  4. Fjern haken ved Vis velkommen til Windows-opplevelsen …

Denne metoden vil ikke spare deg for alle Microsofts forsøk for å få deg til å laste ned Windows 11, men forhåpentligvis slipper du de insisterende oppfordringene etter hver eneste oppdatering av pc-en.

> Les også: Slik fjerner du annonsene i Windows 11

Kanskje du er interessert i...