Windows Sandbox

Med Windows Sandbox får du en "ekstra" versjon av Windows i Windows. Der kan du trygt prøve nye programmer uten å frykte virus eller annen skadevare.

© Komputer for alle

Ny Windows-funksjon: Prøv programmer i Sandbox uten å frykte virus

En ny funksjon i den kommende oppdateringen av Windows 10 gjør det helt trygt å prøve nye programmer og åpne filer uten, å frykte virus eller angrep fra annen skadevare.

9. mai 2019 av Niklas Ernst

I løpet av få uker kommer en ny versjon av Windows 10. Med oppdateringen kommer det flere nye funksjoner og muligheter.

Du får for eksempel mulighet til å laste ned filer og prøve programmer du er litt usikker på, uten å risikere at pc-en blir infisert med virus eller annen skadevare.

Det gjør du i et nytt Windows-verktøy som heter Windows Sandbox.

Windows Sandbox fungerer som en ekstra og isolert versjon av Windows som du åpner inne i Windows – en såkalt virtuell pc: Når du åpner Windows Sandbox, er det som å få en nyinstallert versjon av Windows 10 der kan du installere programmer du vil teste.

Les mer om Windows 10 og den nyeste oppdateringen av systemet her. 

Slik fungerer Windows Sandbox

Når du er ferdig med å teste, lukker du bare Windows Sandbox. Da forsvinner programmene og filene du nettopp har installert, og pc-en er akkurat som før.

Neste gang du åpner Windows Sandbox, blir du møtt med en helt "tom" versjon av Windows der du igjen kan teste filer og programmer.

I første omgang vil funksjonen kun være tilgjengelig for brukere med Windows Pro eller Windows Enterprise

Har du sett at Windows 10 er gratis igjen? Sjekk om du kan få gratis Windows 10 på pc-en.

Kanskje du er interessert i...