Slik får du en nettside som bakgrunn i Windows
Bakgrunn:

Med en nettside som bakgrunn i Windows vil du aldri mer gå glipp av nyheter eller andre spennende emner som du følger daglig. Her kan du se hvordan oppgavelinjen ligger nederst på skjermen, mens CNNs nettside fungerer som skrivebordsbakgrunn.

Slik får du en nettside som bakgrunn i Windows

Nå kan du få en nettside som bakgrunn på skrivebordet i Windows. Det er smart hvis du f.eks. har en nettside du sjekker daglig. På den måten går du aldri glipp av noe nytt på nettsiden.

Hvis det kun er opp til Microsoft, vil det bare være mulig å bruke et vanlig, statisk bilde som bakgrunn på skrivebordet i Windows.

Men heldigvis er det andre som vil det annerledes.

Akkurat nå finner du det fantastiske programmet Lively Wallpaper i Fordelssonen, og med dette får du helt nye og spennende muligheter til å bestemme hva som skal vises som bakgrunn på skrivebordet ditt

Bruk en nettside som bakgrunn

Med programmet kan du skrive inn adressen til en hvilken som helst nettside du ønsker som bakgrunn. 

Nettsiden vises deretter i programmets oversikt, hvor du enkelt kan velge den – eller mange andre bevegelige bakgrunner.

Når du har aktivert nettsiden din i programmet, vises den på hele skrivebordet i stedet for det statiske bildet som vises som standard.

Bruk nettsiden direkte på skrivebordet

Nettsiden har aktive knapper og lenker, og du kan nå navigere på siden uten å åpne nettleseren. 

De vanlige Windows-funksjonene fungerer selvsagt fortsatt, slik som å høyreklikke på skrivebordet for å få tilgang til operativsystemets innstillinger.

Dette er spesielt smart for nettsider der du ønsker løpende oppdatering om nye emner – eller nyhetssider, hvor du alltid kan se siste nytt når du sitter ved pc-en.

> Les også hvordan du lager ditt eget tema i Windows 10 med bakgrunn, farger, lyder og mye annet her

Slik bruker du Lively Wallpaper

Først må du laste ned programmet Lively Wallpaper i Fordelssonen her. Når det er installert, skal du gjøre som vi viser nedenfor.

Lively Wallpaper-programmet
TRINN 1:

Last ned programmet fra Fordelssonen, og start det. Klikk på plusstegnet på venstre side, og skriv nå inn adressen på nettsiden du vil ha som bakgrunn i Windows. Klikk på høyre-pilen.

Lively Wallpaper-programmet
TRINN 2:

Programmet henter alle relevante opplysninger fra nettsiden. Vent litt, og klikk deretter på OK. 

Lively Wallpaper-programmet
TRINN 3:

Bakgrunnen vises i oversikten. Høyreklikk på den, og velg Set as Wallpaper. Lukk programmets vindu ved å klikke på krysset øverst til høyre. 

Lively Wallpaper-programmet
TRINN 4:

Nå har du din valgte nettside som bakgrunn i Windows. Du kan fortsatt høyreklikke på skrivebordet for å få tilgang til Windows-innstillingene, og nettsiden er navigerbar og oppdateres løpende.

Les mer om Lively Wallpaper

Med programmet kan du også legge inn videofiler som bakgrunner på skrivebordet – og det følger til og med dynamiske bakgrunner der grafikken følger musepekerens bevegelser.

Det kan du lese mer om i Komputer for alle nummer 14/2021, som er å finne i butikkenes hyller i dag.

> Les artikkelen og last ned programmet fra Fordelssonen her

Vi har også laget en bevegelig Komputer for alle-bakgrunn til pc-en din. Den kan du laste ned her.

Kanskje du er interessert i...