Windows 10 startmenu

Stor Windows 10-oppdatering på trappene

Microsoft lanserer en større oppdatering av Windows 10 i løpet av sommeren – og DEN byr på spennende nytt.

28. juni 2016

Windows 10 har raskt blitt en favoritt og er i dag det mest brukte av Microsofts operativsystemer. Flere hundre millioner datamaskiner kjører i dag den nyeste utgaven av Windows, og disse brukerne kan se frem til en større oppgradering over sommeren.

Oppgraderingen av Windows 10 – Redstone Oppgraderingen, som går under navnet Redstone, kommer i to trinn. Det er første trinn som angivelig skal være på trappene. Det ryktes at Redstone kommer en gang i juli og at den byr på spennende nyheter

Med jubileumsoppdateringen begynner Windows' eget antivirusprogram, Windows Defender, å kunne samarbeide med et valgritt antivirusprogram i stedet for å måtte deaktiveres når du bruker et tredjeparts antivirusprogram, og du får muligheten til å installere nettlesertillegg i Edge.

Brukerflaten får også en overhaling og det skal bli mulig å åpne apper på pc-en og arbeide videre i samme app på et Microsoft-nettbrett, en funksjon som Microsoft tidligere har sagt vil bli en del av operativsystemet.

Redstone-oppdatering med ny Utforsker? Kilder i Microsoft forteller videre at Utforskeren er under utvikling. Det skal blant annet bli mulig å opprette faner i Utforsker-vinduene. Det er litt usikkert om denne funksjonen er med i den kommende utgaven eller om den må vente til neste Redstone-oppdatering, som ventes lansert i 2017.

Les mer om Windows 10 oppgraderingen

>Windows Defender skal fungere sammen med andre antivirusprogrammer

> Nå får du nye emojier til Windows 10

> Snart får du nye utvidelser til Edge

> Les mer om Windows 10

Kanskje du er interessert i...