Handlingssenter. Styr sprett-opp-meldinger.

Irriterende og irrelevante sprett-opp-varsler i Windows kan raskt fjernes med smart Windows-innstilling.

Unngå varsler i Windows 10

Det er ikke alle programmer som bør få lov til å kontakte deg med sprett-opp-varsler i Windows 10. Du kan selv velge hvilke som kan få lov til å forstyrre deg. Her ser du hvordan.

2. mai 2019 av Steffen Nielsen

I Windows 10 har du full kontroll over hvilke varsler som dukker opp nederst i høyre hjørnet på Skrivebordet og legger seg i Handlingssenteret.

Handlingssenteret er det store panelet som dukker på høyre side av skjermen, når du klikker på ikonet helt til høyre på Oppgavelinjen.

Handlingssenter i Windows 10

Nederst i høyre hjørne på skjermen finner du snarveien til Handlingssenteret. Der finner du viktige Windows 10-funksjoner. Hvis det står et tall ved ikonet, betyr det at det er en melding til deg i Handlingssenteret.

I Handlingssenteret finner du blant annet snarveier til viktige funksjoner, som bruk av flymodus eller trådløse nettverk, og det er også her programmer viser ulike varsler.

Først dukker varslene opp som sprett-opp-vinduer, før de legges i Handlingssenteret.

Kanskje synes du det er greit å få disse varslene, eller kanskje ikke. Men visste du at du kan velge hvilke programmer og Windows-apper som kan få lov til å sende deg meldinger?

Varsel i Windows 10 Handlingssenter

Når du klikker på ikonet for Handlingssenteret nederst i høyre hjørne, kan du se varsler eller meldinger om programmene på pc-en. Her ser du et eksempel på et slikt varsel.

Slik blokkerer du varsler i Windows 10

Hvis du ikke vil at et spesifikt program skal overøse deg med varsler, gjør som følger:

  1. Skriv Varslinger i Windows søkefeltet og klikk på koblingen Innstillinger for varslinger og handlinger.
  2. Nå åpnes et innstillingsvindu. Bla ned til Varslinger. Velg Av ved siden av verktøyene, programmene og appene du ikke vil ha meldninger fra.
  3. Det er alt du behøver å gjøre. Hvis du helt vil slippe å se varslene, velger du Av under Få varsler fra apper og andre avsendere.

Merk at du kan være enda mer spesifikk om hvilke nettsider som skal få lov til å varsle i Handlingssenteret, hvis du bruker nettleseren Chrome.

Det kan du lese mer om i artikkelen "Slik fjerner du meldinger i Google Chrome".

Kanskje du er interessert i...