windows 10

Windows 10 blir gratis for dem med Windows 7, 8 eller 8.1

Windows-brukere med store forventninger til Microsofts nyeste operativsystem, Windows 10, får nå enda mer å glede seg til. Windows 10 blir nemlig gratis for dem som har Windows Phone, Windows 7, 8 eller 8.1 installert på datamaskinen, vel å merke hvis de oppgraderer innen ett år.

23. januar 2015

0 kroner. Så mye kommer det til å koste deg hvis du til høsten vil oppgradere fra en av de tre siste Windows-utgavene til det kommende Windows 10. Microsoft avslørte nettopp på et større pressemøte hvor fokus var på nettopp Windows 10, at den nyeste utgaven blir gratis for dem med Windows Phone, Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 installert på pc-en, hvis de velger å oppgradere i løpet av et år.

Microsoft forteller i forbindelse med pressemøtet at de ikke lenger ser Windows bare som et selvstendig produkt, men snarere en service. Derfor blir oppdateringen også helt og holdent gratis for mange eksisterende Windows-brukere, mens vi fortsatt venter på hva prisen på operativsystemet blir for nye brukere, eller når oppgraderingstilbudet utløper.

Dermed følger Microsoft Apples eksempel, etter at bedriften med eplelogoen de siste årene har valgt å lansere gratis oppdateringer av operativsystemet til Mac, OS X.

Nyheter og gjensyn i Windows 10

En av de helt store fordelene ved Windows 10 vil være at du kan bruke det på tvers av plattformer, både datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner. Apper virker på alle plattformer, og operativsystemet skal gjøre det lett å synkronisere og skifte mellom enhetene.

I tillegg vil Windows 10 tilpasse seg plattformen, alt etter om du bruker nettbrett eller pc, og du vil bli møtt av en helt ny nettleser, som fortsatt går under navnet Prosjekt Spartan. Dessuten vil operativsystemet by på et gjensyn med startknappen, som vil minne om en blanding av den tradisjonelle startknappen og den nyere utgaven fra Windows 8.1.

Nyhetene i Windows 10

Les mer om Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...