Sjekk selv:
Sjekk selv:

Ashampoos verktøy viser hvilke komponenter pc-en må inneholde for at den skal kunne kjøre Windows 11. Dette gjør det enkelt å se hvorfor pc-en din kanskje ikke er kompatibel.

Her er Windows 11-kravene til pc-en din

Et nytt verktøy fra tyske Ashampoo forteller deg hva pc-en din eventuelt mangler hvis du vil installere Windows 11 på den.

16. august 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

Allerede i juni, da Microsoft avslørte at det er en Windows 11 på vei, kunne du laste ned et program fra selskapets nettside for å sjekke om pc-en din kan kjøre det kommende operativsystemet.

Dessverre viste programmet seg å gi flere frustrasjoner enn forklaringer, og misfornøyde Windows-eiere over hele verden klaget over programinformasjonen.

Mange ble nemlig bare fortalt at pc-en deres ikke var i stand til å kjøre Windows 11 – uten ytterligere forklaring.

Det fikk Microsoft til å trekke programmet og love at det ville komme en bedre versjon til høsten, som bedre forklarte hvorfor pc-en ikke kunne kjøre Windows 11.

> Les også: Alt du trenger å vite om Windows 11

Sjekk pc-en din allerede i dag

Du trenger imidlertid ikke vente så lenge for å få vite om pc-en din kan kjøre Windows 11 – og hvis den ikke kan, hva den mangler for å kunne kjøre det kommende operativsystemet.

Den tyske programvareprodusenten Ashampoo, som vi ofte samarbeider med her på Komputer for alle, har nettopp lansert sitt eget forslag til Microsofts program.

Til forskjell fra det programmet Microsoft trakk tilbake i sommer, får du med Ashampoos versjon konkrete svar på hvilke komponenter som kreves av Windows 11 – og om pc-en din har dem.

Det betyr at du vet nøyaktig hvilke deler av pc-en du eventuelt må oppgradere før du prøver å installere Windows 11.

Programmet heter Ashampoo Windows 11 Compatibility Check, og du finner det naturligvis i Fordelssonen. 

> Last ned Ashampoo Windows 11 Compatibility Check fra Fordelssonen her <

Slik sjekker du pc-en

Når du har lastet ned programmet fra Fordelssonen, må du installere det på pc-en og starte programmet. 

Trykk på Check Now (Sjekk nå på norsk), så får du umiddelbart beskjed om pc-en din er kompatibel og kan kjøre Windows 11 – eller hvilke mangler den eventuelt måtte ha. 

Nedenfor kan du se bilder av hvordan det ser ut:

Sjekk om pc-en din kan kjøre Windows 11
TRINN 1:

Når du starter programmet, vises umiddelbart systemkravene for Windows 11 i kolonnen til venstre. Klikk på Check Now for å se om pc-en din er kompatibel.


Ashampoo Windows 11 Compatibility Check
TRINN 2:

Pc-en kontrolleres for alle systemkravene, og en grønn hake viser at pc-en din er kompatibel. Hvis hele listen er godkjent med grønne haker som her, kan du installere Windows 11 på pc-en. Hvis ikke, må du oppgradere de delene som ikke fungerer med Windows 11.


Programmet oppdateres løpende

Ashampoo holder øye med Microsofts løpende krav til pc-en din, og oppdaterer programmet etter hvert som kravene til maskinvaren endrer seg.

Vi oppdaterer også versjonen i Fordelssonen, slik at du alltid finner den nyeste versjonen og kan se de aktuelle kravene til pc-en din.

> Les også: Her er alt Microsoft har fjernet i Windows 11

Kanskje du er interessert i...