Alt du trenger å vite om Windows 11
Windows 11

Windows 11 tar over etter Windows 10. Men hva kan du forvente deg? Det får du vite her. 

© Microsoft

Alt du trenger å vite om Windows 11

Snart er Microsoft klar med et helt nytt operativsystem til datamaskinen. Her kan du lese alt som er å vite om Windows 11, slik at både du og pc-en kan bli klare for nye Windows.

12. juli 2021 av Niklas Ernst

Når sommeren er på hell, skal vi ikke bare si farvel til de varme dagene, badeturene og grillkveldene.

Vi må også så smått ta farvel med Windows 10, som vil bli løpende erstattet av Microsofts nye operativsystem, Windows 11.

LES OGSÅ: Windows 11 kommer – revolusjonen uteble

Men hva er egentlig Windows 11, hvordan skiller det seg fra Windows 10, hva vil det koste og kan det i det hele tatt kjøres på datamaskinen din?

Alle disse og mange andre spørsmål finner du i denne artikkelen, hvor vi gir deg full oversikt over Microsofts neste store oppdatering av Windows.

Hva vil Windows 11 koste?

Her er kanskje den beste nyheten om Windows 11. I likhet med Windows 10 vil Windows 11 nemlig være gratis hvis du oppdaterer fra Windows 10.

Du trenger altså ikke kjøpe den nye versjonen av Windows. Bare last den ned som oppdatering i Windows Update når den blir tilgjengelig.

Du kan faktisk også velge å laste ned Windows 11 i en tidlig beta-versjon allerede nå. Om dette er noe du bør gjøre, kan du lese mer om i denne artikkelen.

Hva kreves av datamaskinen?

I utgangspunktet er spesifikasjonskravene til Windows 11 faktisk ganske lave, noe som betyr at de fleste datamaskiner bør kunne kjøre operativsystemet.

Ifølge Microsoft trenger datamaskinen bare en 64-biters prosessor, 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass. Hvis du vil vite mer om hva som kreves av datamaskinen, kan du lese artikkelen vår om nettopp dette.

På Microsofts hjemmeside kan du også snart laste ned et verktøy, slik at du kan kontrollere om datamaskinen din er klar for Windows 11. Du finner hjemmesiden her.

Hvorfor må jeg oppdatere til Windows 11?

Det er mange gode grunner til å oppdatere fra Windows 10 til Windows 11. En av de største forbedringene i Windows 11 er et nytt og mer moderne og minimalistisk utseende som erstatter det aldrende og litt mer kantede utseendet i Windows 10.

I Windows 11 blir det dessuten mulig å kjøre Android-apper direkte på datamaskinen, slik at du ofte bare kan la mobilen bli liggende i lommen, noe som er godt tenkt av Microsoft.

I denne artikkelen kan du lese om de fem funksjonene vi ser mest frem til i Windows 11.

Men det er også mange funksjoner og programmer Microsoft sier farvel til i Windows 11, og det er selvfølgelig verdt å tenke på før du oppdaterer datamaskinen.

Vi har i denne artikkelen beskrevet alle appene, programmene og funktionene du må si farvel til når du installerer Windows 11 på pc-en. 

Windows 11 tilbyr en lys og luftig design over hele brukerflaten.
Windows 11

Windows 11 tilbyr en lys og luftig design over hele brukerflaten. 

© Microsoft

Hvor lenge kan jeg bruke Windows 10?

Hvis du gjerne vil fortsette å bruke Windows 10, er det gode nyheter. Microsoft vil nemlig ikke tvinge deg til å oppdatere datamaskinen til Windows 11.

De vil imidlertid ikke støtte og oppdatere Windows 10 for alltid. Og når brukerstøtten opphører, blir Windows 10 et usikkert operativsystem å bruke.

Foreløpig har Microsoft lovet å oppdatere Windows 10 til 2025. Du finner flere detaljer i denne artikkelen.

Når kommer Windows 11?

Microsoft har ikke fastsatt en offisiell dato for når den nye versjonen av Windows blir tilgjengelig.

Men det blir en gang til høsten at de første nye pc-ene med Windows 11 er klare i butikkene, og omtrent samtidig kan de første brukerne laste ned Windows 11 som oppdatering.

Det er imidlertid ikke alle som vil få tilbud om oppdateringen med en gang, så det kan hende du må smøre deg med litt tålmodighet.

Du kan lese alle våre artikler om Windows 11 her.

Kanskje du er interessert i...