Her er Windows 11s nye Oppgavebehandling
Ny Oppgavebehandling:

I nye Oppgavebehandling er fanene flyttet ut til venstre, noe som også er tilfellet med innstillingene i Windows 11. Knappene er flyttet opp til toppen, der menyen tidligere lå.

Her er Windows 11s nye Oppgavebehandling

Senere i år får pc-er med Windows 11 en stor funksjonsoppdatering. En av nyhetene i oppdateringen er nye Oppgavebehandling, som du kan se nærmere på her.

Senere i år mottar pc-er med Windows 11 en stor funksjonsoppdatering som heter Sun Valley 2, og Microsoft har allerede sendt ut store deler av de kommende nyhetene til testerne i Windows Insider-programmet.

Nå har de frivillige prøvekaninene mottatt en ny versjon av den kommende Windows 11 der funksjonen Oppgavebehandling er blitt helt ny.

Oppgavebehandling er det stedet i Windows hvor du for eksempel kan lukke kjørende programmer og i det hele tatt se pc-ens ressursbruk.

Du åpner Oppgavebehandling ved å trykke på Ctrl + Shift + Esc.

> Les alle artiklene våre om Windows 11 her

En helt ny designfilosofi 

I nye Oppgavebehandling, som du altså også snart mottar til pc-er med Windows 11, er designen svært lik de nye innstillingene i Windows 11, og dette fortjener ros.

Borte er den forvirrende hovedmenyen, og i stedet får du tilgang til alt fra en praktisk meny på venstre side.

I den kommende Oppgavebehandling er fanene også flyttet til venstre i stedet for å ligge på toppen, slik de gjør i dagens Oppgavebehandling. Til gjengjeld er oppgaveknappene, som du blant annet bruker til å kjøre en ny prosess eller avslutte en annen, flyttet helt øverst. 

Med nye Oppgavebehandling har du fortsatt tilgang til de samme fanene, slik som Prosesser, Ytelse, Oppstart og så videre. Det er også kommet en ny fane der du raskt kan få oversikt over pc-en og de ulike komponentene. 

> Les også: Stor oppdatering på vei til Windows 11

Følger WinUIs fargetema

Den nye utgaven av Oppgavebehandling er laget for å følge de nye designprinsippene i Windows 11, og det betyr for eksempel at du kan velge et mørkt tema og få vist Oppgavebehandling i roligere nyanser. 

Oppgavebehandling i Windows 11
Oversikt:

Når du velger mørk farge på pc-en, vil Oppgavebehandling også følge designen slik at du får et mer sammenhengende utseende på pc-en.


Det er også blitt plass til mer tilpasning i Oppgavebehandling. Nå er det lagt til en innstillingsmeny der du selv kan bestemme hvor ofte Oppgavebehandling skal oppdateres med for eksempel Prosesser.

> Les også: Windows 11 er her – hva betyr det for deg? 

Få fart på programmene

Du kan også klikke på et program under Prosesser og velge å aktivere en spesiell turbomodus, slik at de andre programmenes prioritet reduseres mens det valgte programmet får høyere prioritet.

Det er f.eks. praktisk hvis du arbeider i et ressurskrevende program, f.eks. videoredigering, og gjerne vil utnytte pc-ens totale kapasitet.

Turbomodus i Windows 11
Full fart:

Den nye turbomodusen kan du aktivere direkte fra de nye kommandoknappene øverst i Oppgavebehandling.

Windows' programmer og funksjoner oppdateres fortløpende

Vi forventer at Microsoft løpende vil oppdatere alle de klassiske programmene og funksjonene i operativsystemet slik at de etter hvert følger de nye designprinsippene som er introdusert med Windows 11.

Vi gir deg løpende nyheter om nye versjoner av de kjente programmene etter hvert som Microsoft lanserer dem. 

Dette kan du naturligvis følge med på her på nettsiden, og du finner alle artiklene våre om Windows 11 her.

Kanskje du er interessert i...