Stor Windows 11-oppdatering på vei i februar
Windows 11-oppdatering:

Hvis du har Windows 11 på pc-en din, må du snart holde øye med Windows Update i pc-innstillingene. Her vil det nemlig snart komme en stor funksjonsoppdatering til Windows 11.

Stor Windows 11-oppdatering på vei i februar

Allerede i februar skal Windows 11 oppdateres for første gang. Oppdateringen heter 22H1 og inneholder spennende nyheter til pc-en din.

Siden lanseringen av Windows 10 i 2015 har det vært vanlig med to årlige funksjonsoppdateringer til operativsystemet – én om våren og én om høsten.

Med Windows 11 har Microsoft sagt at det bare kommer én årlig oppdatering, og den første er nå på vei til pc-en din hvis du har Windows 11.

Og alt tyder på at oppdateringen kommer raskere enn det Microsoft hadde lovet.

> Les alt om Windows 11 her

Når kommer oppdateringen?

Microsoft hadde allerede varslet om at Windows 11 22H1, som oppdateringen heter, ville komme i andre kvartal i 2022. Men i et blogginnlegg i forrige uke fortalte Microsoft at oppdateringen kommer allerede i februar. 

I samme blogginnlegg forteller Microsoft også at interessen for Windows 11 har vært enorm siden lanseringen i oktober i fjor, og at de opplever færre feil og større tilfredshet hos brukerne med Windows 11 enn med alle tidligere versjoner av Windows. 

Les også: Windows 11 er her – hva betyr det for deg?

Bruk Android-apper i Windows 11

En av fordelene Microsoft påpekte da de lanserte Windows 11, var muligheten til å bruke Android-apper direkte i Windows 11. 

Denne funksjonen var imidlertid ikke med fra start, men med den nye oppdateringen blir det mulig. Microsoft kaller det «public preview». Dette indikerer at det fortsatt er en betaversjon av funksjonen. 

Brukere som har testet funksjonen i Microsofts Insider Program, forteller at det også blir mulig å bruke et begrenset utvalg av apper, så det er trolig også det du får muligheten til med den nye oppdateringen.

> Les også: Flere widgets på vei til Windows 11

Ny Media Player og oppdatert Notisblokk

Med oppdateringen presenterer Microsoft også sin nye Media Player for Windows 11. Den erstatter den utskjelte Groove Musikk, som aldri helt vant innpass. 

Med Media Player for Windows 11 kan du spille av og organisere musikk og video på pc-en. Media Player for Windows 11 er utviklet for Windows 11s moderne utseende, og dermed vil den også erstatte den klassiske Microsoft Media Player som brukes i Windows 11 i dag. 

Også Notisblokk får en Windows 11-oppdatering, slik at design og funksjonalitet er bedre tilpasset den moderne plattformen. Både Media Player for Windows og Notisblokk får blant annet muligheten til å bruke mørk modus og andre mindre designjusteringer.

Oppgavelinjen får flere funksjoner

Microsoft har fått en del kritikk for at den nye oppgavelinjen i Windows 11 ikke har så mange funksjoner som tidligere. Denne får også en overhaling i den nye oppdateringen av Windows 11. 

Forbedringene av oppgavelinjen inkluderer blant annet muligheten til å aktivere og deaktivere lyd, og værmeldingen kommer tilbake slik vi kjenner den fra Nyheter og interesser i Windows 10.

Flere eksperter har dessuten spådd at muligheten til å dra filer ned til snarveier i oppgavelinjen også er på vei tilbake. Men vi må bare smøre oss med tålmodighet for å se nøyaktig hvilke funksjoner den nye oppdateringen bringer. 

I tillegg kommer det små visuelle endringer og forbedringer av Windows 11, basert på tilbakemeldingene fra testerne i Windows Insider-programmet.

Akkurat når den nye oppdateringen kommer på pc-en din, vet vi ennå ikke. Men ifølge Microsoft starter utrullingen i løpet av februar 2022.

> Les flere nyheter om Windows 11 her

Kanskje du er interessert i...