windows 11 release date Norge
Windows 11:

Nå trenger du ikke vente mye lenger før du kan få Windows 11 på pc-en. 

Microsoft lanserer Windows 11 den 5. oktober

Oppdateringen til Windows 11 er gratis, men hvis du ikke har en helt ny pc, kan det være at du må vente litt til før oppdateringen kommer til akkurat din datamaskin.

2. september 2021 av Louise Olesen

Er du som oss og gleder deg like mye til Windows 11 som et barn gleder seg til julaften, har vi gode nyheter. 

Microsoft har nemlig offisielt bekreftet at Windows 11 blir rullet ut fra den 5. oktober 2021. De bekrefter også nok en gang at oppgraderingen blir gratis.

Men det er ikke helt sikkert at du allerede den dagen kan fordype deg i Microsofts største nyhet på seks år. 

Windows 11 blir nemlig rullet ut i en helt spesiell rekkefølge.

> Les alt om Windows 11 her

Hvem får Windows 11 først?

Microsoft forteller at de har lært av lanseringen av Windows 10, så i første omgang tilbyr de Windows 11 til helt nye, kompatible pc-er. Dette inkluderer også de pc-ene som fortsatt står i butikkene.

Deretter vil oppdateringen rulles ut til øvrige brukere, der nyere pc-er, altså de som best oppfyller systemkravene, blir prioritert først.

Du vil få tilbud om oppdateringen i Windows Update når det er din tur, og du kan selv sjekke om oppdateringen ligger klar til deg ved å gå til Innstillinger og velge Oppdatering og sikkerhet.

Etter planen vil alle kompatible pc-er få tilbud om en gratis oppdatering til Windows 11 innen midten av 2022.

Kan pc-en din kjøre Windows 11? Sjekk det med et smart program, som også forteller deg hvilke oppgraderinger du kan gjøre for at pc-en din skal være kompatibel. Du finner programmet i Fordelssonen her. 

Slik hopper du frem i køen

Selv om Microsoft har lagt en plan for når ulike pc-er rundt om i verden får Windows 11, kan du installere det manuelt etter den 5. oktober.

Det gjør du med verktøyet Oppdateringsassistent, som du finner i Fordelssonen.

Last ned Oppdateringsassistent i dag, så kan du antakelig hoppe frem i køen, så lenge pc-en din oppfyller kravene for å kunne kjøre Windows 11. Du kan lese mer om dem her.

> Se forskjellene på Windows 10 og Windows 11 i denne artikkelen

Et godt tidspunkt å kjøpe ny datamaskin på

Microsoft skriver også at det akkurat nå er et godt tidspunkt for å kjøpe ny pc. De fleste pc-er i butikkene vil nemlig være utstyrt med Windows 11 fra dag én – eller så vil de være klare for en lynrask oppdatering. 

Vi kan imidlertid bare anbefale deg at du spør i butikken om de er sikre på at den nye pc-en kan kjøre Windows 11, ettersom det jo er en rekke krav til prosessor, RAM osv. som den skal leve opp til. 

Vi har laget en liste over en rekke pc-er som du kan finne i butikkene nå, som garantert kan kjøre Windows 11. Den kan du se her.

Husk også at du helt problemfritt kan kjøre Windows 10 frem til 14. oktober 2025. Les mer om dette her.

Kanskje du er interessert i...