Slik får du Windows 11 på datamaskinen din
Windows 11

Kan datamaskinen din kjøre nye Windows 11 – og når blir det tilgjengelig? Få svarene her. 

© Shutterstock

Slik får du Windows 11 på datamaskinen din

Snart er et helt nytt operativsystem klart til datamaskinen din. Her er alt du trenger å vite om hvordan du får Windows 11 på pc-en.

25. juni 2021 av Niklas Ernst

Microsoft har nå offisielt lettet på sløret for teknologigigantens neste store kapittel, Windows 11.

Dette er operativsystemet som skal videreføre arven etter populære Windows 10, som Microsoft lanserte i 2015.

Windows 11 ble offisielt presentert torsdag kveld, hvor Microsoft viste frem operativsystemet og alle dets nye funksjoner og utseende.

Vil du lese mer om alle de største nyhetene i Windows 11, har vi samlet dem i denne artikkelen.

Men hvordan får du tilgang til Windows 11 når det blir tilgjengelig – og hva vil Microsofts nye operativsystem koste?

Slik får du Windows 11

Selv om det kunne fryktes, så kreves det ikke en spesielt kraftig datamaskin for å kjøre Windows 11, som vil bli tilgjengelig som oppdatering til pc-en.

Ifølge Microsoft er minimumskravene til pc-en din en 64-biters prosessor, 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass. Dessuten må skjermen være minst 9 tommer og ha en oppløsning på minimum 1366 x 768 piksler.

Merk imidlertid at det her er snakk om minimumskrav, og at du vil få en bedre og mer flytende opplevelse hvis du har mer RAM, nyere prosessor, mye ledig lagerplass og enten et integrert eller eget grafikkort i datamaskinen.

> Les også: De fem beste nyhetene i Windows 11

Dette vil Windows 11 koste

Og nå til den gode nyheten. 

Akkurat som Windows 10 var gratis hvis du hadde Windows 7 eller 8 på datamaskinen, vil også Windows 11 være gratis for Windows 10-brukere.

Du trenger altså ikke kjøpe den nye versjonen av Windows. Bare last den ned som oppdatering i Windows Update når den blir tilgjengelig.

Du kan også velge å laste ned Windows 11 i en tidlig beta-versjon allerede om en ukes tid. Om det er en god idé, kan du lese mer om i denne artikkelen.

Når blir Windows 11 tilgjengelig?

Microsoft har ikke fastsatt en offisiell dato for når den nye versjonen av Windows blir tilgjengelig.

Men det blir en gang til høsten at de første nye pc-ene med Windows 11 er klare i butikkene, og omtrent samtidig kan de første brukerne laste ned Windows 11 som oppdatering.

Det er imidlertid ikke alle som vil få tilbud om oppdateringen med en gang, så det kan hende du må smøre deg med litt tålmodighet.

Dessuten er det snakk om en valgfri oppdatering, så du kan også fortsette å bruke Windows 10 i mange år til. Microsoft vil tilby oppdateringer for Windows 10 helt frem til 2025.

Hvis du er god på datamaskiner, kan du prøve Windows 11 allerede i neste uke. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

> Les også: Så lenge kan du bruke Windows 10

Kanskje du er interessert i...