Microsoft legger inn mer reklame i Windows
Reklame:

Microsoft vil helst ikke at du bruker Windows uten resten av selskapets produkter. Derfor dukker det opp reklame for f.eks. OneDrive, Edge og Bing overalt i Windows. 

Nå får du mer reklame i Windows

Microsoft har i lengre tid vist reklame for selskapets egne produkter på forskjellige steder i Windows, og nå må du snart venne deg til fire nye markedsføringstyper i startmenyen i Windows 11.

Vi har ved flere anledninger fortalt om det urovekkende ved at Microsoft har det travelt med å fylle Windows med reklame – på låseskjermen, i startmenyen, i Filutforsker og i søkefeltet.

Det nyeste påfunnet er en reklame i fullskjermsformat. Den dukker opp etter utvalgte oppdateringer og prøver å overtale deg til å installere Windows 11 hvis du fremdeles har Windows 10.

Alle reklamene er for Microsofts egne produkter: kontorpakken Microsoft 365, OneDrive, nettleseren Edge, søkemotoren Bing og andre produkter – og formålet er naturligvis å få flere kunder til de delene av virksomheten som genererer en løpende inntekt, i motsetning til Windows. 

Ny type reklame i startmenyen

Microsoft beskriver selv reklamene som «treatments» – altså behandlinger – og disse kommer det flere av.

Helt konkret tester Microsoft for øyeblikket fire nye reklamer i startmenyen i Windows 11. Reklamen sendes til datamaskinene der kundene bruker en lokal brukerkonto og ikke en Microsoft-konto.

Reklamene er kommet med den nyeste Windows 11 KB5023778-oppdateringen, som enten er kommet eller er på vei til pc-en din.

Innholdet i reklamene viser at selskapet gjerne vil ha flere brukere over på en Microsoft-konto, sannsynligvis fordi det dermed er enklere å lokke dem over på selskapets mange abonnementsbetalte tjenester.

Innholdet i de fire nye reklamene:

  • Logg på kontoen din og gjør pc-en sikrere.
  • Prøv Microsoft 365 gratis ved å logge på med Microsoft-kontoen din.
  • Gjør kontoen din sikrere: Logg på og tilpass sikkerhetsinnstillingene dine.
  • Få tilgang til filene dine overalt: Du får 5 GB gratis plass på OneDrive.

Fire nye reklamer fra Microsoft direkte til startmenyen i Windows.
Prøv tilbudet vårt:

I de fire nye reklamene som Microsoft for øyeblikket tester, prøver selskapet å få deg til å bruke en Microsoft-konto, Microsoft 365 (tidligere Office) og OneDrive samt å sikre kontoen din bedre.

Det blir kanskje mulig å deaktivere reklamene

I likhet med alle andre reklamer som dukker opp rundt omkring i Windows, jobber Microsoft etter sigende også med en funksjon som gjør at du kan slå av de nye reklamene i pc-ens innstillinger.

Dette har en tester ved navn PhantomOcean3 oppdaget under en test av en kommende Windows 11-versjon, og alternativet vil kunne brukes på tilsvarende innstillinger slik at det vil være mulig å deaktivere de fleste av de andre reklamene i Windows. 

Noen av reklamene i Windows kan du allerede slå av. Les mer om dette her.

Kanskje du er interessert i...