Snart får du søkefunksjon i Oppgavebehandling i Windows 11
Windows 11:

På i hvert fall ett punkt blir Windows 11 snart enda bedre enn forgjengerne: Nemlig muligheten til raskt å kunne søke seg frem til programmer og prosesser i Oppgavebehandling.

Nå kommer det søkefunksjon i Oppgavebehandling i Windows

Det kan være uoversiktlig å finne programmer og prosesser i Oppgavebehandling, men nå får du hjelp: Snart får du muligheten til å søke etter spesifikke programmer i Oppgavebehandling i Windows 11.

Oppgavebehandling i Windows er et av de mest epokegjørende verktøyene i operativsystemet. Det er her du kan se alle programmene og prosessene som kjører på datamaskinen.

I Oppgavebehandling kan du se både programmer som kjører i synlige vinduer og skjulte prosesser som jobber i bakgrunnen.

Dessverre har det hittil vært ganske vanskelig å finne spesifikke prosesser, fordi selv en helt ny installasjon av Windows 11 har 130 innebygde prosesser.

Når du så skal finne det spesifikke programmet som er gått i lås – for eksempel nettleseren din – slik at du kan avslutte programmet med tvang, er det nesten umulig å finne det.

> Les mer om Oppgavebehandling i Windows 11 her

Enkel filtrering av programmer

De problemene kan snart være en saga blott. I den nyeste utviklerversjonen av Windows 11 har den velkjente Oppgavebehandling nemlig fått en ny funksjon som mange av oss har etterspurt i årevis: Muligheten til å søke etter og filtrere prosesser og programmer.

Det betyr at hvis f.eks. Edge-nettleseren ikke fungerer som den skal, kan du åpne Oppgavebehandling ved å trykke på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet.

Nå vises det et nytt søkefelt øverst i Oppgavebehandling der du kan skrive «Edge», og så filtreres alle andre prosesser ut slik at du enkelt og raskt kan klikke på «Avslutt jobb» og dermed avslutte nettleseren med tvang.

Søkefunksjon i Oppgavebehandling i Windows
Oppgavebehandling versjon 2.0:

I den nye versjonen av Oppgavebehandling finner du et søkefelt øverst. Når du skriver inn navnet på en prosess eller et program, filtreres alle andre programmer vekk, og du kan raskt avslutte programmet.

Oppgavebehandling fikk ny design i oktober

Den nye funksjonen i Oppgavebehandling i Windows 11 følger etter en stor oppdatering i forrige måned der programmet fikk et helt nytt utseende. 

Det er første gang på flere år at Microsoft har gitt det ellers uunnværlige verktøyet oppmerksomhet, og med den helt nye søkemuligheten virker det som selskapet er i gang med å pusse arvesølvet.

Hvis du har lyst til å prøve den nye versjonen av Oppgavebehandling, må du være med i Windows Insider-program. Den nye funksjonen er med i den versjonen som heter Windows 11 Insider build 22623.891.


Kanskje du er interessert i...