Microsoft gjør full revers i utviklingen av oppgavelinjen og bringer noen av de gode, gamle funksjonene til live igjen.
Oppgavelinjen:

Microsoft gjør full revers i utviklingen av oppgavelinjen og bringer noen av de gode, gamle funksjonene til live igjen.

© Microsoft

Oppgavelinjen i Windows 11 endres radikalt til høsten

I løpet av høsten mottar pc-er med Windows 11 en stor funksjonsoppdatering som blant annet ommøblerer på oppgavelinjen, slik at den dels minner om den du kjenner fra Windows 10 og dels får helt nye funksjoner.

Da Windows 11 ble lansert for snart to år siden, fikk det nye operativsystemet blant annet kritikk for oppgavelinjen, som ble endret radikalt i forhold til forgjengeren i Windows 10.

Det ble blant annet slutt på å dra filer og snarveier direkte ned på oppgavelinjen, og du kunne ikke lenger plassere linjen øverst eller på siden av skjermen.

I Windows 7 og 10 kunne du også vise enkeltstående ikoner for programvinduene du hadde åpne, mens de i Windows 11 alltid er gruppert, slik at du for eksempel bare ser ett ikon for Chrome-nettleseren selv om du har fire Chrome-vinduer åpne.

> Les også: Slik får du en nettside til å åpnes automatisk i Windows

Microsoft i full revers

Til tross for at Windows 11-brukere har irritert seg over endringene helt siden lanseringen, har det hittil vært for døve ører, men nå ser det ut til at Microsoft snur.

I en helt ny versjon av Windows 11, som akkurat nå testes av frivillige brukere i testprogrammet Windows Insider, er det flere banebrytende funksjoner på vei (tilbake) til oppgavelinjen.

Alle kan være med i Windows Insider-programmet, og du kan lese her om hvordan du kommer i gang hvis du også vil prøve nyhetene før alle andre.

Sett etiketter på ikonene

Allerede på slutten av fjoråret gjeninnførte Microsoft muligheten til å dra filer ned på oppgavelinjen. En funksjon som har vært savnet siden lanseringen av Windows 11.

I nye Windows 11 build 23440, som Windows Insider-testerne nettopp har fått på pc-ene sine, er det også igjen mulig å avgruppere ikonene, slik at f.eks. tre Chrome-vinduer også vises med tre ikoner på oppgavelinjen.

Samtidig har selskapet gjeninnført muligheten til å sette etiketter på ikonene, slik at du ikke er nødt til å gjette eller føre musen over et ikon for å se hvilket program det er snakk om.

> Les også: Disse nye funksjonene til Windows 11 fikk du i den nyeste oppdateringen

Nå får du igjen muligheten til å avgruppere ikoner på oppgavelinjen og sette etiketter på de enkelte programmene, slik at du lettere kan se hvilke programmer du har åpne.
Etiketter:

Nå får du igjen muligheten til å avgruppere ikoner på oppgavelinjen og sette etiketter på de enkelte programmene, slik at du lettere kan se hvilke programmer du har åpne.

© Windows Latest

Helt nye funksjoner på vei til oppgavelinjen

I tillegg til at Microsoft nå vil gjeninnføre funksjoner som tidligere har fungert bra, men likevel ble fjernet av selskapet, er det også helt nye muligheter på vei.

Også denne gangen er det build 23440 som avslører den nye designen til den uunnværlige oppgavelinjen.

I tillegg til muligheten til å sette etiketter på ikonene og avgruppere dem, blir det også mulig å gjøre oppgavelinjens uttrykk enklere ved å fjerne festede elementer i meldingsområdet ytterst til høyre. 

Her blir det i første omgang mulig å slå av klokka, slik at hele meldingsområdet tar mindre plass – perfekt hvis skjermen ikke er så stor, eller hvis du sitter med et nettbrett.

> Les også: Slik får du sekundviser på klokka i Windows 11

For første gang blir det nå snart mulig å fjerne forstyrrende elementer, som klokka ytterst til høyre på oppgavelinjen.
Ingen flere forstyrrelser:

For første gang blir det nå snart mulig å fjerne forstyrrende elementer, f.eks. klokka ytterst til høyre på oppgavelinjen i Windows 11.

© Windows Latest

Pc-en din oppdateres til høsten

De nye mulighetene kommer til alle pc-er med Windows 11 i løpet av høsten 2023 – sannsynligvis i oktober. 

Dette skjer med den store funksjonsoppdateringen Windows 11 23H2, som sendes ut løpende til alle Windows 11-datamaskiner. 

Med denne oppdateringen får pc-en også andre spennende funksjoner. Blant annet blir gode, gamle Filutforsker endret radikalt, og du får en helt ny gallerivisning av bildene dine fra forskjellige plasseringer på pc-en.

Vi følger naturligvis saken tett, og vi oppdaterer deg her på nettsiden når vi oppdager nye funksjoner i den kommende oppdateringen.

> Les også: Nå får du mer reklame i Windows

Kanskje du er interessert i...