Kommunikasjonsprogrammet Teams, som ble spesielt stort under koronapandemien, er i dag innebygd i kontorpakken Microsoft 365.
Microsoft Teams:

Kommunikasjonsprogrammet Teams, som ble spesielt stort under koronapandemien, er i dag innebygd i kontorpakken Microsoft 365.

Teams: Nå kan du kanskje snart fjerne chattefunksjonen i Windows 11

En ny oppdatering til Windows 11 avslører at Microsoft jobber med å fjerne appen Chat, som det ellers er umulig for deg å avinstallere. Grunnen kan være å unngå bøter fra EU for konkurransevridning.

Høsten 2021 kunne Microsoft presentere en stor nyhet til Windows 11: nemlig det lille programmet Chat, som du finner litt til høyre for søkefeltet på oppgavelinjen.

Det lille chatteverktøyet bruker motoren fra det mer forretningsorienterte Teams-programmet til å drive enkel kommunikasjon mellom helt vanlige Windows-brukere.

Chatteverktøyet ble lansert i tiden med koronarestriksjoner, der konkurrerende kommunikasjonstjenestene som Skype og Zoom fikk stor utbredelse. Med den nye muligheten ville Microsoft sannsynligvis gjerne ha en del av dette markedet.

> Les om ulike metoder for videochat her

Kan ikke fjernes fra pc-en

Chattefunksjonen er kommet til pc-en som en Windows 11-oppdatering, og i motsetning til mange andre programmer og apper på pc-en, kan ikke chatteprogrammet fjernes av brukerne.

Du kan fjerne snarveien fra oppgavelinjen, men selve programmet og innstillingene forblir på pc-en. 

Men dette blir det sannsynligvis snart en endring på.

En ny oppdatering til Windows 11, som i første omgang er sendt ut til de frivillige testerne i Microsofts Insider-program, avslører nemlig en kodebit som Microsofts programmerere jobber med akkurat nå.

> Les også: Slik fjerner du et program i Windows

Slik fjerner du Chat fra oppgavelinjen i Windows:

  1. Klikk på Start og velg Innstillinger (tannhjulet).
  2. Velg Personalisering i menyen til venstre.
  3. Velg Oppgavelinje.
  4. Nå kan du tilpasse oppgavelinjen. Øverst kan du velge om Chat skal være aktivert eller ikke. Du kan se endringen med en gang.
Det lille chatteprogrammet som bruker Teams' motor finner du på oppgavelinjen i Windows 11.
Microsoft Chat:

Det lille chatteprogrammet som bruker Teams' motor finner du på oppgavelinjen i Windows 11. Du kan enkelt fjerne snarveien, men programmet kan du ikke fjerne fra pc-en ennå.

© Windows Latest

Må kunne fjernes i bestemte regioner

I den nye koden har eksperter funnet flere referanser til en ny funksjon som heter RemoveChat.

Når du kjører den skjulte funksjonen i den kommende oppdateringen, fjernes alle rester av chatteprogrammet fra pc-en, og altså ikke bare snarveien på oppgavelinjen.

Samtidig viser det seg at den nye funksjonen også inneholder en geografisk innstilling som tyder på at Microsoft jobber med å kunne fjerne programmet i bestemte regioner, for eksempel i Europa.

> Les også: Oppgavelinjen i Windows 11 endres radikalt til høsten

Kan gå raskt hvis EU krever det

Den nye avinstalleringsfunksjonen kan tyde på at Microsoft prøver å komme en ny EU-undersøkelse i forkjøpet.

Tidligere har selskapet Slack, som er en direkte konkurrent til Microsofts Teams-program, uttrykt bekymring for at Teams-programmet er inkludert i flere av Microsofts kontorprogrammer.

Derfor kan Microsoft med rette frykte at EU mener det er konkurransevridende når Windows har et innebygd program til kommunikasjon, som dermed gir selskapet en fordel fremfor konkurrentene.

> Les også: Nye EU-regler for strøm kan hindre salg av 8K tv-er

Kanskje du er interessert i...