Det kommer ingen Android-apper til Windows 11 i første omgang.
Android

Det kommer ingen Android-apper til Windows 11 i første omgang.

© Shutterstock

Windows 11 kan ikke kjøre Android-apper på lanseringstidspunktet

Microsoft har avslørt at Windows 11 likevel ikke vil være klar til å kjøre Android-apper på lanseringstidspunktet i oktober.

6. september 2021 av Morten Skeldal Østergaard

Da Microsoft offentliggjorde lanseringsdatoen for det nye operativsystemet Windows 11, snek de inn en liten innrømmelse mellom alle de andre opplysningene: Windows 11 er nemlig ikke klar til å kjøre Android-apper ved lanseringen den 5. oktober.

I utgangspunktet var dette en av de mest markante nyhetene om det nye operativsystemet.

En talsmann for Microsoft sa at selskapet ville sørge for at Android-apper ville bli testet i Windows Insiders-programmet de kommende månedene. Deretter vil Android-apper bli en del av Windows 11 og Microsoft Store.

> Les mer om Windows 11 her

Slik presenterte Microsoft muligheten til å kjøre Android-apper på Windows 11.
Windows 11

Slik presenterte Microsoft muligheten til å kjøre Android-apper på Windows 11 da det kommende operativsystemet ble offentliggjort. Nå ser det ut til at vi må vente litt lenger.

© Microsoft

App-samarbeid med Amazon

En del av forsinkelsen skyldes sannsynligvis at Microsoft ikke samarbeider med Google, som står bak Android, men i stedet med Amazon, som har utviklet sin egen butikk med Android-apper.

Microsoft samarbeider også med Intel for å kunne kjøre apper som er programmert for en ARM-prosessor på Intels X86-plattform.

Muligheten til å kjøre Android-apper var en av de mest etterlengtede funksjonene i Windows 11, så det ligger et visst press på Microsoft for å få funksjonen klar. 

Med de meldingene som bedriften har kommet med, ser det ut til at vi må vente til 2022 før vi kan kjøre favorittappene våre fra Android på Windows 11.

> Les også: Se forskjellene på Windows 10 og Windows 11

Kanskje du er interessert i...