Windows 11 kommer høsten 2021
Windows 11

Windows 11 kommer til å se vesentlig annerledes ut enn Windows 10. Startmenyen og startknappen er plassert midt på oppgavelinjen, og alle innebygde programmer har fått nye menylinjer. 

Windows 11 kommer høsten 2021

Hvis du venter spent på avløseren til Windows 10, trenger du ikke vente så mye lenger. Lekkede dokumenter avslører at Windows 11 er klar i oktober.

13. august 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

I juni kunngjorde Microsoft på en stor pressekonferanse at Windows 10 likevel ikke vil være det siste operativsystemet fra giganten.

Windows 10 skal erstattes av Windows 11, som blir et vesentlig annerledes operativsystem enn forgjengeren. 

Microsoft har ennå ikke offisielt kunngjort en utgivelsesdato for operativsystemet, men bare fortalt at lanseringen vil finne sted i løpet av året. Nå er datoen likevel lekket ut til offentligheten.

> Les også: Alt du trenger å vite om Windows 11

Windows 11 klar i oktober

I nye støttedokumenter fra prosessorprodusenten Intel og Microsoft selv står de siste seks Windows 10-oppdateringene oppført, og nederst på listen nevnes også Windows 11 med en lanseringsdato.

Dokumentet fra Intel er et utgivelsesnotat til selskapets grafikkdrivere, som viser hvilket operativsystem de er kompatible med. Her er følgende linje i dokumentet interessant:

Microsoft Windows* 11–64 – October 2021 Update (21H2)

Den avslører nemlig at Windows 11 ventes i oktober som en «21H2»-oppdatering. Det er samme betegnelse og tidspunkt som Microsoft tidligere har forbeholdt de store funksjonsoppdateringene til Windows 10.

Samtidig viser et lignende dokument fra Microsoft, som er sendt til selskapets samarbeidspartnere, samme navn og dato for oppdateringen.

Microsoft opplyser også om at maskinvareprodusentene har frist til 24. september 2021 til å sende driverne sine til Microsoft hvis de skal være med i utgivelsen av Windows 11.

Sendes ut løpende til verdens pc-er

Selv om den offisielle datoen i dokumentene er oktober, er det ikke sikkert at du automatisk mottar Windows 11 på pc-en din straks den er utgitt.

Microsoft sender nemlig alltid ut store oppdateringer til verdens pc-er løpende, slik at selskapets servere kan følge med.

Derfor kan det hende du må laste ned Windows 11 manuelt, hvis du vil ha det så snart som mulig. Det gjør du med verktøyet Oppdateringsassistent, som du finner i Fordelssonen. 

Det kan du gjøre straks du har lest at Windows 11 er klar, på nettsiden vår.

> Last ned Oppdateringsassistent her <

Kanskje du er interessert i...