Moment 3-oppdateringen er klar til pc-er med Windows 11
Moment 3-oppdatering:

Nok en stor oppdatering er klar til pc-er med Windows 11, og denne gangen får du blant annet en sekundviser på klokka på Oppgavelinjen.

Windows 11 Moment 3: Ny oppdatering til pc-en

Nå kan du laste ned den nye, store oppdateringen til pc-er med Windows 11 og få tilgang til alle nyhetene. Her viser vi hvordan du får tak i oppdateringen.

Med lanseringen av Windows 11 startet Microsoft også med en ny oppdateringsfrekvens istedenfor de halvårlige funksjonsoppdateringene til Windows 10.

I Windows 11 kalles de større oppdateringene «Moments», og akkurat nå er den nyeste oppdateringen klar til pc-en din.

Den nye oppdateringen kalles Windows 11 Moment 3, og allerede i høst forventes det enda en stor oppdatering: Windows 11 Moment 4.

Du kan laste ned den omfangsrike Moment 3 allerede i dag. Litt lenger ned på siden viser vi hvordan du kan laste den ned til pc-en.

> Les også: Så lenge må pc-en være slått på for å få viktige oppdateringer

Raskere oppstart og Oppgavelinje

Som alltid når det gjelder de større funksjonsoppdateringene, er også Moment 3 fullstappet med en rekke forbedringer, justeringer, optimaliseringer og helt nye funksjoner. 

Blant de mindre synlige nyhetene har Microsoft finjustert de innebygde kodene i Windows, slik at ting du bruker ofte i Windows er blitt enda raskere.

Ifølge Microsoft er Oppgavelinjen, Meldingsområdet, varsler og innstillinger blitt opptil 15 prosent raskere å navigere i.

Når du slår på pc-en, skal du nå komme frem til skrivebordet 10 prosent raskere enn tidligere. 

I tillegg vil pc-en bruke seks prosent mindre strøm hvis du følger Windows' anbefalte strømspareinnstillinger.

Klokke med sekundviser

Verktøyet Taleskriving, som du kan bruke til å diktere tekst til pc-en ved å trykke på Windows-tasten + H, har fått flere kommandoer, så du kan bl.a. bruke stemmen til å be funksjonen om å merke tekst i fet skrift.

> Les også: Slik får du Windows til å lese høyt for deg

Det er også kommet en enklere totrinnsbekreftelse, slik at du lettere kan sikre pc-en med engangspassord ved å kopiere passordene frem og tilbake fra e-postmeldinger til Windows.

Du finner nå et VPN-symbol nede ved klokka slik at du raskt kan se om pc-en er koblet til nettet via en VPN-forbindelse, og så er det kommet en funksjon som Microsoft kaller Content Adaptive Brightness Control.

Kort fortalt kan den nye funksjonen automatisk justere lysstyrken på bærbare datamaskiner avhengig av hva du ser på, slik at for eksempel en nettside med hvit bakgrunn har mer dempet belysning og dermed sparer batteristrøm.

Mest synlig er imidlertid den nye sekundviseren, som du finner på klokka på oppgavelinjen. 

Tidligere viste klokka bare timer og minutter, men nå kan du altså følge tiden mer nøyaktig.

> Les også: Nå får du sekunder på klokka i Windows

Klokke med sekunder i Windows 11 Moment 3-versjonen.
Klokke med sekunder:

Når du har installert oppdateringen, vil du kanskje legge merke til at klokka på Oppgavelinjen har fått sekundviser, slik at du kan følge tiden enda mer nøyaktig.

Har du ikke fått oppdateringen?

Hvis pc-en med Windows 11 ikke allerede har lastet ned den nye oppdateringen, kan det skyldes at du står i kø til Microsofts servere eller at pc-en må installere en rekke andre oppdateringer før den er klar for Moment 3.

Som regel sendes de større oppdateringene nemlig ut i bølger, slik at serverne hos Microsoft ikke overbelastes eller bryter sammen.

På pc-en din er det noen krav til hvilke oppdateringer som først må være på plass før den er i stand til å installere Moment 3.

Derfor må du sjekke innstillingene for Windows Update på pc-en, slik at du får gjort pc-en klar til oppdateringen, og deretter kan du laste ned den nye Moment 3-oppdateringen.

Slik laster du ned den nye oppdateringen

På pc-er med Windows 11 gjør du følgende for å laste ned den nye oppdateringen:

  1. Høyreklikk på startknappen og velg Innstillinger.
  2. Velg Windows Update i menyen til venstre.
  3. Klikk på Søk etter oppdateringer.
  4. Hvis det er mindre oppdateringer klare til pc-en, må du installere dem først før du kan laste ned Moment 3.
  5. Nå dukker den nye oppdateringen med navnet KB5026446 opp som en valgfri oppdatering.
  6. Klikk på Last ned og installer for å laste den ned til pc-en.

> Les også: Slik organiserer du startmenyen i Windows 11

Når den nye, store oppdateringen er klar til pc-en din, finner du den i Windows Update under Innstillinger. Her klikker du bare på Last ned og installer for å laste den ned.
Windows-oppdatering:

Når den nye, store oppdateringen er klar til pc-en din, finner du den i Windows Update under Innstillinger. Her klikker du bare på Last ned og installer for å laste den ned.

Kanskje du er interessert i...