Microsoft avslutter støtten for Windows 7

Fra 14. januar 2020 får du ikke lenger oppdateringer til Windows 7. Det betyr du må ta visse forholdsregler hvis du har til hensikt å fortsette å bruke operativsystemet.

Slutt! Microsoft støtter ikke lenger Windows 7

Fra 14. januar 2020 støtter ikke lenger Microsoft Windows 7. Du kan altså ikke lenger regne med å få hjelp fra produsenten hvis du fortsatt har operativsystemet på maskinen.

13. januar 2020 av Steffen Nielsen

Så kom dagen. 14. januar 2020 har allerede lenge vært kjent som datoen da Microsoft gir Windows 7 nådesstøtet.

Windows 7 har imidlertid vært med lenge. Det er faktisk over ti år siden operativsystemet ble lansert, nemlig 22. oktober 2009. 

I motsetning til forgjengeren, Windows Vista, ble Windows 7 en braksuksess. Windows 8 klarte ikke å vippe forgjengeren av pinnen, og det var først da Microsoft satset alt på Windows 10 i 2015 at Windows 7 fikk en verdig utfordrer. 

Likevel skulle det gå tre og et halvt år før Windows 10 var større. Det skjedde først i januar 2019.

Ifølge Microsoft selv er det flere hundre millioner pc-er som fortsatt kjører Windows 7. 

Det tilsvarer mer enn en firedel av alle pc-er. 

Hva betyr det at brukerstøtten opphører?

Det er lenge siden Microsoft innstilte støtten i form av regulære oppdateringer til Windows 7. Likevel har man inntil 14. januar i år sørget for at systemet fikk sikkerhetsoppdateringer. 

Nå er det altså slutt på det også. 

Det betyr at Windows 7-maskiner ikke er rustet til å stå imot når nye det oppstår nye sikkerhetstrusler. 

Hvis Windows 7-maskinen er koblet til internett, vil den før eller siden bukke under – med fare for at du mister viktige filer. 

Det er lett å bytte til Windows 10

Du kan lese mye mer om svanesangen til Windows 7 i vår store gjennomgang i denne artikkelen.

Der forklarer vi både hva du bør være spesielt oppmerksom på hvis du fortsatt vil bruke Windows 7 og hvordan du oppgraderer til Windows 10.

Vi i Komputer for alle vil til enhver tid anbefale at du bytter til Windows 10, og vi har skrevet om hvordan du fortsatt kan oppgradere gratis. 

Det kan du lese om i Fordelssonen (krever pålogging).

Farvel til Windows 7

Du bør være svært oppmerksom hvis du fortsetter å bruke Windows 7. Det kommer nemlig ikke flere sikkerhetsoppdateringer til systemet. 

Kanskje du er interessert i...