Windows 7 er fremdeles populært

Hver femte Windows-pc i verden kjører fremdeles Windows 7. Det er imidlertid ikke helt ufarlig å bruke det utdaterte operativsystemet.

Windows 7 nekter å dø

Det er mer enn fem år siden Windows 10 ble lansert, men likevel kjører over 20 prosent av verdens pc-er fremdeles Windows 7. Har du ennå ikke oppgradert til Windows 10, kan du fortsatt gjøre det gratis.

11. november 2020 av Henning Dadkhah Rasmussen

Windows 7 er en av de beste Windows-versjonene som noen sinne har kommet fra Microsofts lokaler i Seattle.

Operativsystemet er så populært at det fremdeles er å finne på mer enn 20 prosent av alle pc-ene i verden. Det viser ny statistikk fra NetMarketShare som har oversikt over pc-besøk på nettsider.

Tilsvarende andel for Windows 10 er 64 prosent. Windows 7 er med andre ord verdens nest mest brukte operativsystem.

Selv om Windows 7 i dag virker like godt som det gjorde da Windows 10 ble lansert i 2015, er det ikke risikofritt å bruke det.

Windows 7 blir ikke lenger oppdatert

I januar i år nådde Windows 7 sitt "end of life". Det betyr at Microsoft ikke lenger oppdaterer Windows 7 eller hjelper deg hvis du skulle få problemer med operativsystemet.

Det betyr også at eventuelle sikkerhetshull ikke blir tettet av Microsoft, og  dermed kan de utnyttes av hackere.

Derfor råder vi deg til ikke å gå på nett med Windows 7.

Du kan godt bruke en pc med dette operativsystemet som for eksempel en medie-pc til å høre musikk og se film på tv-en. Bare pass på at den ikke er koblet til internett.

Oppgrader gratis til Windows 10

Flere utenlandske medier har nylig prøvd den velkjente oppgraderingsfunksjonen som gjør at du kan oppgradere Windows 7 til Windows 10, og det viser seg at det fortsatt er mulig å bruke funksjonen.

Hvis du har en pc med Windows 7, betyr det at du faktisk kan oppgradere til den nyeste Windows 10-versjonen uten at det koster deg en krone. 

Slik kan du gjøre pc-en sikker igjen, og dermed kan du bruke den på nettet uten å bekymre deg nevneverdig for sikkerheten.

> Les om hvordan du oppgraderer gratis fra Windows 7 til Windows 10

Fordi vi ikke vet hvor lenge det er gratis å oppgradere til Windows 10, anbefaler vi at du benytter deg av muligheteten så snart du kan.

Kanskje du er interessert i...