Windows 8 går av med pensjon

Bruker du Windows 8 fremdeles? Da er det dårlige nyheter

Microsoft gjør seg klare til å legge ned Windows 8. Her kan du lese hva det betyr for deg hvis du fortsatt bruker det gamle operativsystemet.

8. juli 2022 av Niklas Ernst

Ingenting varer evig. Heller ikke Microsofts støtte for operativsystemer. Og når 2022 skifter til 2023, går støtten for Windows 8 også mot slutten.

LES OGSÅ: Nå må du oppdatere Windows 10 til versjon 21H2

Microsoft har derfor kunngjort at støtten – blant annet sikkerhetsoppdateringer og systemoppdateringer – avsluttes i januar 2023.

Det betyr ikke at du ikke lenger vil kunne bruke Windows 8, men det betyr at det vil bli mye mer usikkert å bruke operativsystemet.

Dette skal erstatte Windows 8

Det skyldes at Microsoft ikke lenger vil sende ut oppdateringer til operativsystemet og tette eventuelle sikkerhetshull som blir oppdaget.

LES OGSÅ: Så lenge kan du bruke Windows 10

Hvis du fortsatt bruker Windows 8, vil du i de kommende ukene og månedene oppleve at du vil få varsler til datamaskinen din som forteller at Microsoft snart pensjonerer Windows 8.

Du vil bli oppfordret til å oppgradere operativsystemet til Windows 10, som på mange måter er et langt bedre og mer støttet operativsystem enn Windows 8. Så du kan altså trygt oppdatere datamaskinen din.

Så lenge støttes Windows 10

Med oppdateringen til Windows 10 får du litt mer tid. Windows 10 vil nemlig støttes i et par år til.

LES OGSÅ: Nå kan du igjen oppdatere til Windows 10 gratis

Ifølge Microsoft støttes nemlig Windows 10 frem til oktober 2025. Deretter blir ikke operativsystemet lenger oppdatert med oppdateringer eller sikkerhetsrettelser.

Du kan også lese Alt om Windows 11 i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...