Blekkpatroner til skriveren
Blekkpatroner

Du kan ikke skrive ut uten blekk, men patronene kan koste deg dyrt.

© Shutterstock

Skriverblekk: Spar på de dyre dråpene

Ser du på literprisen, er blekk til skriveren blant de dyreste væskene du kan kjøpe. Derfor kan det bli en kostbar fornøyelse å skrive ut, men det går an å spare.

28. mars 2021 av Martin Lorentsen

En billig skriver kan raskt vise seg å bli en dyr fornøyelse.

Driftskostnader som blekk- og papirforbruk kan i verste fall utvikle seg til å bli en enorm utgift, og det tenker du du kanskje ikke over når du kjøper ny skriver.

Blekkpatroner, blekk og papir er nemlig ikke gratis. Tvert imot kan både papir og blekk komme til å koste deg dyrt, og det er surt å stadig måtte bruke penger på bytte blekkpatroner.

Skriverblekk er faktisk blant de dyreste væskene du kan kjøpe. Ifølge den britiske forbrukerorganisasjonen Which? er literprisen for skriverblekk høyere enn literprisen for eksklusiv Dom Pérignon-sjampanje.

Det finnes imidlertid måter å spare blekk på.

LES OGSÅ: Slik lager du store plakater med hjemmeskriven

Billig skriverblekk: Slik sparer du penger

Skriverblekk er dyrt. Derfor kan det være en god idé å ikke bruke så mye, og det kan du få til med CleverPrint. Programmet kan hjelpe deg med å begrense forbruket av både blekk og papir.

CleverPrint har flere smarte funksjoner som gjør det mulig å spare de dyrebare blekkpatronene. Med et enkelt klikk kan du for eksempel utelate grafikk og bilder fra utskriften.

Hvis du kun skriver ut teksten, bruker skriveren mye mindre blekk. 

Du kan også spare blekk ved å bruke den smarte blekksparende utskriftsfunksjonen i CleverPrint. Da skriver programmet ut med halvparten så mye blekk som den normalt ville brukt. Utskriftene er likevel lette å tyde, men blekkforbruket er langt mindre.

LES OGSÅ: 5 ting du ikke visste om skriveren

Last ned CleverPrint fra Fordelssonen

Programmet CleverPrint hjelper deg med å spare blekk, og det enkelt å ta i bruk. Abonnerer du på Komputer for alle, kan du laste ned programmet gratis fra Fordelssonen.

Normalt koster programmet 400 kroner, men som abonnent får du det uten at det koster deg en krone. Alt du må gjøre er å registere deg som bruker når du har installert programmet.

Last ned CleverPrint og guiden som viser hvordan du installerer og bruker programmet fra Fordelssonen.

Er du ikke abonnent på Komputer for alle, kan du bli det her. 

Da får du tilgang til alle bladene og alle programmene som ligger gratis til nedlasting i Fordelssonen.

LES OGSÅ: Se skrivertestene våre

Kanskje du er interessert i...