Hvis du har mye utstyr som kobles til pc-ens USB-port, har du også like mange kabler og huber som ligger og flyter.
USB-huber:

Hvis du har mye utstyr som kobles til pc-ens USB-port, har du også like mange kabler og huber som ligger og flyter. Du kan imidlertid enkelt få orden på skrivebordet med en smart hub montert direkte i bordplata.

Installer USB-kontaktene direkte i skrivebordsplata

Nå kan du få en kabelgjennomføring med USB-kontakter som installeres i skrivebordsplata og hjelper deg med å bli kvitt kabelrotet.

31. januar 2023 av Henning Dadkhah Rasmussen

I flere tiår har eksperter og kloke hoder lovet oss en trådløs tilværelse der uregjerlige kabler og rotete ledninger er historie.

I virkelighetens verden anno 2023 er imidlertid kabler og ledninger fortsatt nødvendige. Vi har kabler som driver den trådløse ruteren, leverer strøm til den trådløse laderen og kobler den trådløse skriveren til en stikkontakt.

Derfor er det fortsatt behov for smarte løsninger som kan skjule ledningene, slik at de verken skjemmer eller direkte hemmer livet ditt ved pc-en og tv-en.

> Les også: Rydd opp i de gamle kablene og kontaktene

Led kablene gjennom bordplata

Du har sikkert sett en av disse smarte løsningene før: En såkalt kabelgjennomføring som du monterer i et hull i bordet, slik at kablene kan trekkes direkte gjennom bordplata. En slik kan du for eksempel kjøpe hos diverse lavprisbutikker som jemogfix for noen få kroner. 

Riktig smart blir det imidlertid først med en kabelgjennomføring som også har USB-porter slik at du kan koble utstyret og USB-minnet direkte til uttak på skrivebordet.

Enkelte modeller har til og med uttak til hodetelefoner og kortlesere til SD- og MicroSD-minnekort, slik at du også kan legge vekk den tradisjonelle kortleseren i en skuff. Det kalles en In-Desk Hub, og de finnes i mange varianter.

Kabelgjennomføring In-Desk Hub med USB
Kabelgjennomføring deluxe:

De smarte kabelgjennomføringene In-Desk Hubs finnes i mange forskjellige utgaver. Denne fra Icy Box har både USB 3.0, USB C, display og porter til SD- og MicroSD-minnekort.


Du kan for eksempel kjøpe en modell med fire USB 3.0-porter og uten kortleser til 270 kr.

Det finnes også en utgave med fire USB 3.0-porter og mikrofon- og hodetelefonkontakt. Den koster 449 kroner her.

Luksusversjonen av kabelgjennomføringer har både 2 USB 3.0, USB C, et display som viser ladestyrke i ampere og kortlesere til SD- og MicroSD-minnekort. Den koster til gjengjeld også 649 kroner her

> Les også: Ny navngivning: Enklere å forstå USB-typene

Slik monterer du en kabelgjennomføring

De fleste kabelgjennomføringer måler 60 mm, mens enkelte er 80 mm. Derfor trenger du som regel en hullsag på Ø60 til å bore gjennom skrivebordet der du har behov for å føre kablene gjennom.

Vanligvis er det best å plassere gjennomføringen bak skjermen, men på en plass hvor du enkelt kan nå USB-portene når du sitter ved pc-en.

Når du har boret et hull gjennom skrivebordet, skyver du kabelgjennomføringen på plass i hullet. Da er du klar til å trekke kablene gjennom.

Til slutt kobler du kabelgjennomføringens USB-kabel til pc-en slik at du kan bruke USB-porter og kortlesere.

> Les også: Derfor trenger du en USB-hub

Kabelgjennomføringene In-Desk Hubs finnes i modeller på 60 og 80 mm.
Bor et hull:

Kabelgjennomføringene finnes i modeller på 60 og 80 mm, så du trenger en hullsag på 60 eller 80 mm. Bor nå gjennom skrivebordet der du har behov for å føre kabler fra f.eks. skjermen ned til en stikkontakt. Trykk kabelgjennomføringen fast i hullet, og koble USB-kabelen til pc-en.

Slik unngår du alt kabelrotet

I Komputer for alle nummer 3/2023, som er ute nå, kan du lese om fire andre gode ideer til hvordan du unngår kabler på skrivebordet.

Vi forteller deg også hvilke produkter du med fordel kan kjøpe hvis du ønsker å arbeide ved pc-en uten å bli viklet inn i ledninger.

> Du kan lese artikkelen i Fordelssonen på nettsiden vår her

Kanskje du er interessert i...