gratis antivirusprogram

Det er forskjell på om du velger et gratis antivirusprogram eller ett som du betaler for.

© Shutterstock

Betalt eller gratis antivirus? Her er forskjellene

Et gratis antivirusprogram kan ha noe for seg, men oppgraderer du, får du flere funksjoner og verktøy. Her viser vi forskjellene mellom et betalt og et gratis antivirusprogram.

5. november 2022 av Morten Skeldal Østergaard

Ekspertene er enige; du bør installere et antivirusprogram. Truslene på nettet blir stadig større og det samme gjør konsekvensene når noe går galt.

Gratis antivirus holder ikke

Du bør i det minste ha et godt gratis antivirusprogram installert. Med Komputer for alle får du gratis tilgang til Sikkerhetspakken i Fordelssonen

Den inneholder blant annet Avira Free Antivirus samt grundige, norske veiledninger som forklarer hvordan du installerer programmene.

Antivirusprogrammet kan både skanne systemet på maskinen og holde fortløpende øye med trusler fra nettet. Avira Free Antivirus har vunnet flere uavhengige tester av gratis antivirusprogrammer.

Blant de negative sidene ved gratis antivirusprogrammer er at du gjerne blir nødt til å laste ned flere forskjellige programmer for å være helt sikret.

Gratis antivirus fra Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus er et av de beste gratis antivirusprogrammene på markedet.

Betalt antivirus er bedre

For å være best mulig sikret kan du kjøpe et antivirus-abonnement. I Komputer for alles nyeste test av sikkerhetsprogrammer viser vi noen av fordelene ved å velge et betalingsprogram. 

Du får for eksempel:

  • Antivirus, skadevare- og epostbeskyttelse i ett
  • Bank- og betalingsbeskyttelse
  • Brannmur
  • Dedikert beskyttelse mot utpressingsvirus
  • Foreldre- og familiekontroll
  • Gratis brukerstøtte
  • Innbygd pc-optimalisering
  • Beskyttelse av mobiltelefonen

Men med alle funksjonene følger også en pris på 300-600 kroner i året, men de dyreste løsningene gir også ofte muligheten for å beskytte fem enheter, som både kan være nettbrett, telefoner og datamaskiner. 

Få den beste beskyttelsen til PC-en og telefonen din

I Komputer for alle nr. 20/2022 stortester vi seks av de beste betalingssikkerhetspakkene og vurderer hvor godt de beskytter PC-en din og hvor enkle de er å bruke.

De testede sikkerhetspakkene er Trend Micro Internet Security, Bitdefender Internet Security, Norton 360 Deluxe, McAfee Total Protection, Malwarebytes Premium, og F-Secure SAFE.

Testvinneren er et solidt program, der scorer toppoint, når det gælder sikkerhed. Og så er der masser af brugbare ekstrafunktioner i et brugervenligt design. 

Testvinneren er et solid program som scorer toppscore når det gjelder sikkerhet, også er det mange nyttige ekstra funksjoner i et brukervennlig design.

> Les hele testen i Fordelssonen her

Kanskje du er interessert i...