Få det beste antivirusprogrammet


© Shutterstock

Den beste sikkerhetspakken til Windows 10

Du bør velge en av disse fem sikkerhetspakkene, hvis du vil beskytte pc-en best mulig. Det viser en ny undersøkelse fra det uavhengige testesenteret AV-Test.

27. februar 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Vurderer du å investere i en ny sikkerhetspakke? Da bør du lese dette. Det uavhengig tyske testsenteret for antivirusprogrammer, AV-Test, er nemlig klar med en ny undersøkelse som viser hvor effektive 20 av de mest populære sikkerhetspakkene er.

Blant de 20 pakkene som ble testet, var det fem som effektivt bekjemper de vanligste truslene. Kaspersky, McAfee, VIPRE Security, AhnLab og Bitdefender fikk alle toppkarakterer på beskyttelse og ressursbruk. Med disse pakkene får du med andre ord den beste beskyttelsen, uten at pc-en blir noe særlig tregere.

De fleste pakkene leverer god beskyttelse

De beste programmene var i stand til å finne fra 98,8 til 100 prosent av alle de 1,3 millioner ondsinnede programmene som AV-Test bruker i undersøkelsene. Kaspersky, McAfee og VIPRE Security klarte til og med å fange truslene uten å levere falske positiver – en ufarlig fil som sikkerhetsprogrammet feilaktig vurderer som skadelig.

Les også: Gratis antivirus til din pc og telefon

Mens en håndfull pakker utmerker seg i testen, så bemerker AV-Test at testdeltakerne generelt holder et høyt nivå. Den svakeste sikkerhetspakken er Microworlds eScan Internet Security Suite, som likevel fanger opp 96,7 av alle truslene som AV-Test har testet med.

> Akkurat nå kan du få et nummer av Komputer for alle og tilgang til over 300 programmer, 400 videokurser og mye annet digitalt innhold for kun kroner 29‚–.

Kanskje du er interessert i...