Skann negativer med telefonen
Skann negativer med telefonen:

Med en genial app kan du skanne gamle negativer med mobiltelefonen og dermed få dem fremkalt som digitale bilder, som du kan lagre på datamaskinen.

© Shutterstock

Fremkall gamle bilder med mobiltelefonen

Mobiltelefonen kan brukes til mye mer enn bare å ringe og skrive tekstmeldinger med. Nå kan du også bruke den til å digitalisere gamle negativer.

9. november 2022 av Martin Lorentsen

Moderne smarttelefoner byr på en rekke spennende funksjoner. Du kan for eksempel ta opp videoer, ta bilder, finne veien med telefonens innebygde GPS og se på tv på den lille skjermen.

Nå kan du også fremkalle bilder med mobiltelefonen. Takket være en app er det nemlig mulig å skanne gamle negativer fra en filmrull og gjøre dem til skarpe og flotte digitale bilder.

Appen, som fås til både Android og iPhone, er til og med helt gratis, og den lar deg skanne så mange bilder du vil.

LES OGSÅ: Ta en koronatest med mobiltelefonen

Slik skanner du negativer med mobiltelefonen

Med appen KODAK Mobile Film Scanner kan du lynraskt få ny glede av gamle negativer fra filmrullene før digitalkameraet. I stedet for at negativene bare ligger og samler støv på loftet, kan du nemlig skanne dem med mobiltelefonen.

Når du har skannet et negativ med mobiltelefonen, blir det digitalisert. Deretter kan du redigere det ytterligere på mobiltelefonen eller pc-en, slik at det blir et flott bilde.

Det eneste du trenger å gjøre er å åpne appen og rette mobiltelefonen mot et negativ. 

Med et trykk på knappen blir negativet digitalisert helt automatisk. 

LES OGSÅ: Bruk mobiltelefonen som vater

I Fordelssonen kan du laste ned en veiledning til skanning

Selve appen KODAK Mobile Film Scanner er enkel å bruke, men det kan være litt av en utfordring å finne de rette forholdene for å skanne best mulig.

Siden det bare er snakk om en gratis app og ikke en profesjonell skanner, er det nemlig opp til deg å skape de optimale rammene for å skanne negativene. 

Det og mye mer kan du lese om i en detaljert veiledning til appen i Komputer for alle nummer 19/2023.

> Her i Fordelssonen finner du også en PDF-versjon av veiledningen

Kanskje du er interessert i...