Google Maps
© Google

Google løser den mest irriterende feilen i Google Maps

Bruk av telefonkameraet og kunstig intelligens gjør at det snart blir mye lettere å finne veien med Google Maps.

18. mai 2018

Man snur og vender på telefonen, ser etter gateskilt og prøver å finne ut i hvilken retning man skal begynne å gå i kaoset av fremmede gater og steder – men det hjelper lite.

Du ser på skjermen igjen, går litt, ser på den blå prikken, ser deg rundt på nytt, bare for å konstatere at den blå prikken (deg) er et helt annet sted.

De fleste har opplevd denne situasjonen med Google Maps. Google har lagt opp en linje du skal gå etter, men du vet ikke i hvilken himmelretning du skal begynne å gå og må prøve deg frem til den blå prikken følger linjen. Man finner ut av det, men det virker unødvendig klønete i 2018.

På Googles årlige utviklerkonferanse, der selskapet viser sine nyeste landevinninger, ble det også vist en ny og forbedret versjon av Google Maps. Det var særlig én funksjon som fikk mye ros.

> Les mer om Google Maps her

I videoen over ser du hvordan den nye funksjonen i Google Maps virker. 

Ved hjelp av telefonkameraet og kunstig intelligens har Google utviklet en betydelig mer brukervennlig versjon av Google Maps når du skal finne vei.

I appen er det mulig å få instruksjoner skritt for skritt som et selvstendig lag over omgivelsene som ses med telefonkameraet. På den måten ser du både kartet og konkrete instrukser. Videoen over viser hvordan det fungerer i praksis. 

Samtidig bruker Google Maps kunstig intelligens til å regne ut og finne ut hvor du befinner deg. Den kunstige intelligensen gjenkjenner og indekserer omgivelsene, som bygninger og landemerker. Informasjonen kombineres med GPS-koordinater, og dermed finner appen eksakt hvor du befinner deg og i hvilken retning du ser.

Lettere å finne det du leter etter

Resultatet er at du blir guidet i sanntid mens du går, samtidig som du får nyttig informasjon på skjermen.

Med en kombinasjon av kartet nederst, bilder fra kameraet og pilene på skjermen skal det bli lettere å finne veien.

© Google

Maps blir i stand til å vise informasjon som gatenavn, severdigheter samt barer, restauranter og lignende.

Google sa imidlertid ingenting om når den nye funksjonen blir tilgjengelig. I mellomtiden kan du se nærmere på tips og triks om Google Maps og andre karttjenester. Du finner dem her.

Akkurat nå får du en flott nødlader og to utgaver av Komputer for alle for kun kroner 69,50 kroner. Du sparer 407 kroner.

Kanskje du er interessert i...