Nye funksjoner til Google Maps
Nye funksjoner til Google Maps

Google har samlet anmeldelser, bilder og nyheter under Utforsk-fanen, og Google maps ligner stadig mer på Facebook.

© Shutterstock

Google Maps får nye funksjoner

Google Maps får flere nye funksjoner som gjør det enklere å finne morsomme ting å gjøre på fritiden, og snart kan du ta egne Street View-bilder med telefonen.

14. desember 2020 av Martin Lorentsen


Du bruker kanskje Google Maps til å finne veien eller planlegge en reise. Det er imidlertid mye som tyder på at Google vil ha oss til å bruke karttjenesten til mer enn den i utgangspunktet var utviklet til.

Google Maps minner nemlig i økende grad om sosiale medier som Facebook og Instagram, hvor du kan følge andre brukere og få og gi ros i form av "likes".

Nå tar Google enda et skritt på veien til å bli en sosial plattform.

Sosialt medie og navigasjonsverktøy

Google kommer nå med en rekke nye funksjoner til karttjenesten, og de får Google Maps til å minne mer om Twitter, Instagram og Facebook enn et navigasjonsverktøy. 

Bruker du tjenesten til navigering, er det nyheter her også. 

Google har nemlig en ny og spennende oppdatering klar, og den gir deg snart muligheten til å ta egne bilder til Google Street View.

LES OGSÅ: Slik virker GPS

Utforsk lokalområdet ditt

Google har lagt til en side som de på engelsk kaller "Community Feed" og som er en nyhetsstrøm likt Facebook og Instagrams.

Du finner siden ved å trykke på knappen "Utforsk", og deretter bla nedover.

Utforsk i Google Maps
Utforsk

Bruk Utforsk-funksjonen i Google Maps til å lese anmeldelser av restauranter, få nyheter fra museum, og se hva venner bruker fritiden til.

© Google


I et blogginnlegg skriver Google at hensikten med den nye siden er at det skal gjøre det enklere å se de siste anmeldelsene, bildene og nyhetene fra virksomheter du følger eller har besøkt.

Med Google Maps kan du dermed holde deg oppdatert på hva som skjer i nærområdet ditt. Har for eksempel favorittrestauranten fått en ny meny, kan de skrive det her, og da får vite det hvis du følger dem.

Google vil også skreddersy innholdet, slik at det passer deg og interessene dine.

Har du for eksempel besøkt mange italienske restauranter, får du anbefalinger om lignende steder, eller hvis du ofte er på museum, kan du få nyheter om nye utstillinger.

LES OGSÅ: Finn skjulte funksjoner i Google Maps

Ta dine egne bilder til Street View

Google Maps-funksjonen hvor du kan se gatebilder, heter Street View.

Disse bildene er vanligvis tatt med Googles egen Street View-bil, men nå kan du legge inn egne bilder av gater og torg.

Google har oppdatert Street View-appen til Android-telefoner, slik at det er lett å ta gatebilder å sette de inn på riktige steder i Google Maps.

Google Street View
Street View

Du tar bilder til Google Street View ved å bruke videofunksjonen, slik som her.

© Google

Lett å bidra til Google Street View

DK: Med det nye værktøj “connected photos” i Street View-app’en kan du nu tage en serie billeder ved at optage en mindre video. Og du kan gøre det med din telefon uden at skulle bruge specielle kameraer, der kan tage 360 grader-billeder.

Når du har taget billederne, kan du offentliggøre dem til Google Maps via Street View-appen, og så roterer og positionerer Google automatisk billederne og sætter dem i korrekt rækkefølge på de korrekte steder i Google Maps.

Så kan du og alle andre bruge dine nye Street View-billeder til at gå på opdagelse. 

NO: 

Google lanserer også det nye verktøyet "connected photos" i Street View-appen, og med det kan man å gjøre et videoopptak og få en serie bilder.

Bildene kan lastes opp til Google Maps med Street View-appen, som deretter vil roterer og posisjonerer Google bildene automatisk og sette dem i riktig rekkefølge der de hører hjemme i Google Maps.

For øyeblikket er verktøyet "connected photos" bare tilgjengelig i Toronto, Canada, New York og Austin i USA samt Nigeria, Indonesia og Costa Rica, men resten av verden vil følge etter ganske snart.

LES OGSÅ: Les mer om Google

Kanskje du er interessert i...