Plantnet app

Har du appen PlantNet på telefonen, er det lett å finne ut hvilken blomst eller plante du har foran deg.

© Shutterstock

Med appen PlantNet har du et planteleksikon i lommen

Med en smart app kan du ta bilde av en plante eller blomst med mobilen, og raskt få et svar på hva den heter. Her viser vi hvordan du bruker appen på mobilen.

21. januar 2019 av Niklas Ernst

De fleste har nok beundret en blomst eller en plante uten helt å være klar over hva de egentlig så på.

Med appen PlantNet Plant Identification kan du raskt og enkelt finne ut hvilke planter du ser når du er på skogstur.

Appen er gratis og fås til både iPhone og Android.

Appen er lagd for å identifisere planter ute i naturen, men den er mindre egnet til å identifisere stueplanter eller frukt fra kjøleskapet. Appen er på engelsk.

Kom i gang med PlantNet:

Last først ned appen til telefonen. 

Du kan laste den ned til iPhone her og til Android her

Slik bruker du PlantNet på iPhone:

 1. Åpne appen på telefonen. For å komme i gang må du trykke på forstørrelseglasset nederst på skjermen. Nå spør telefonen om tilgang til bildene dine. Trykk på OK. Deretter spør appen om lov til å bruke kameraet. Trykk OK en gang til.
 2. Nå åpnes kameraet. Ta et bilde av planten eller blomsten du vil identifisere. Det lønner seg å ta et nærbilde med masse lys, slik at planten blir så tydelig som mulig. Når du har tatt et bilde du er fornøyd med, trykker du på 

  Use Photo
 3. Velg om bildet er er av et blad (leaf), en blomst (flower), en frukt (fruit) eller barken på et tre (bark). 
 4. Trykk på forstørrelsesglasset for å søke i databasen etter bilder som likner ditt.
 5. Nå får du opp flere forslag med navn og kan se om noen av resultatene likner bildet ditt. Når du trykker på et av resultatene, får du vist flere bilder av samme plante.

Slik bruker du PlantNet på Android:

 1. Første gangen du åpner appen, ber den om tilgang til plasseringen din. Plasseringen din hjelper appen med å gi deg relevante resultater. Trykk på Tillat.
 2. Nå kan du identifisere din første plante. Trykk på kameraikonet nederst i venstre hjørne. Appen ber nå om tillatelse til å ta bilder eller video. Trykk på Tillat. Deretter ber appen om tillatelse til å se bilder på enheten. Trykk igjen på Tillat.
 3. Nå åpnes kameraet. Ta et bilde av planten eller blomsten du vil vite navnet på.
 4. Velg om bildet ditt er er av et blad (leaf), en blomst (flower), en frukt (fruit) eller barken på et tre (bark).
 5. Nå får du opp en liste over arter som likner bildet ditt. Ved å trykke på et av bildene i listen får du opp flere bilder av planten, slik at du kan sjekke om det er den riktige planten. Du får også opp navnet på planten. 

Vil du vite mer om planten du er nysgjerrig på, kan du kopiere navnet og søke på det i Google. Slik kan du få vite mer om arten og hva som er karakteristisk for den.

10 geniale verktøy til telefonen

I den nyeste utgaven av Komputer for alle kan du lese om ti gode telefonapper som gir nye og morsomme funksjoner.

Du kan lese artikkelen i Fordelssonen eller i bladet. 

© Komputer for alle

Er du abonnent på bladet, kan du lese artikkelen med det samme i Fordelssonen

Du kan kjøpe bladet i butikker over hele landet eller du kan tegne et abonnent på Komputer for alle og få tilgang til Fordelssonen med det samme. Der kan du også lese de 10 siste utgavene av bladet på mobilen, nettbrettet eller pc-en i appen Wype

Få en proff kikkert med Komputer for alle

Vi har fått tak i et parti av de populære kikkertene fra Mitilux.

Kikkerten er nå kommet i en ny og forbedret utgave som forstørrer 8x, slik at du kan se motiver og dyr på lang avstand. Med en objektivdiameter på 40 mm er kikkerten så lyssterk at den også kan brukes i mørket.

Den militærgrønne kikkerten koster normalt 850 kroner, men akkurat nå kan du få den sammen med to utgaver av Komputer for alle for kun kroner 69,50 porto og eksp. 

> LES MER OM KIKKERTEN HER

Få 2 utgaver av Komputer for alle, full tilgang til Fordelssonen og over 300 sikre og gjennomtestede programmer samt en profesjonell kikkert for kun kr. 69,50 + porto og eksp. 

> Gå direkte til tilbudet 

Kanskje du er interessert i...