Se stjerner på mobilen med appen SkyView Lite
SkyView Lite

Det er mange stjerner på nattehimmelen som du kan rette mobilen mot med appen SkyView Lite – men det er naturligvis lettere å se dem langt fra byens forstyrrende lys.

© Shutterstock

Se på stjerner med en smart mobilapp

Du kan bruke moderne mobiler til mange nyttige gjøremål, men få ting er så fascinerende som å rette mobilen mot nattehimmelen og se navnene på stjernene dukke opp på skjermen.

Det er utrolig hva du kan gjøre med en moderne smarttelefon og en velkomponert mobilapp. 

Og det er vanskelig ikke å bli imponert når du prøver noen av de nye appene, som på finurlig vis evner å utnytte mobilens mange tekniske finesser.

Slik er det helt klart med appen SkyView Lite, som bruker både Augmented Reality og mobilens gyroskop, kompass, GPS og kamera i skjønn forening. 

> Les også: Få et planteleksikon i lommen med en smart app

SkyView Lite vet hva du ser på 

Augmented Reality innebærer at mobilkameraet viser omgivelsene på skjermen, mens appen tegner oppå virkeligheten du ser. 

Resultatet er at du blant annet kan finne veien på en flyplass – eller som i SkyView Lites tilfelle, sette navn på himmellegemene over deg. 

Hvis du for eksempel retter mobilen mot en lysende stjerne, tegner appen hele stjernebildet den er en del av og setter navn på stjernen og konstellasjonen.

Når du ser en fjern planet i synsfeltet, tegner appen planetbanen og setter navn på den.

Det er et fantastisk verktøy for alle oss amatørastronomer, og det gir en god mulighet til å lære barn og barnebarn om alt det ukjente i verdensrommet.

Med appen SkyView Lite kan du se på stjerner på mobilen.
SkyView Lite

Her har vi rettet mobilen mot himmelen på en overskyet kveld og kan se hvordan appen selv har tegnet stjernebildet Fiskene og viser en forstørret utgave av månen som skjuler seg rett bak skyene.

Husk at mobilen kanskje må kalibreres

For at SkyView Lite skal vite nøyaktig hvilket himmellegeme du retter mobilen mot, kreves det at mobilens innebygde kompass er perfekt kalibrert. 

Det gjør du vanligvis ved å bevege mobilen rundt i et åttetall i luften flere ganger når appen ber deg om det. Les mer i mobilinnstillingene.

Her kan du laste ned appen:

> Last ned SkyView Lite til iPhone

> Last ned SkyView Lite til Android

Les om 20 andre fantastiske apper

I Komputer for alle 16/2021, som er i salg nå, kan du lese om 20 andre utrolige apper som gir mobilen din helt nye funksjoner og muligheter. 

Du kan for eksempel se hvordan du bruker mobilen til å skanne negativer, lære et nytt språk eller legge farger på antikvariske sort/hvitt-bilder. 

> Les hele artikkelen og se de 20 appene her i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...