Slik bruker du Payload til å dele store filer
Del store filer:

Kjenner du verktøyene WeTransfer og Payload? Hvis ikke kan du lese mer om dem her. 

© Shutterstock

Enkel flytting og deling av store filer mellom datamaskiner

Du kan faktisk slippe plunderet med minnepinner og eksterne harddisker når du skal flytte og dele filer mellom ulike pc-er. Disse verktøyene gjør det mye lettere å sende store filer til familie og venner.

19. august 2023 av Niklas Ernst

Du har kanskje også opplevd å mangle et viktig dokument eller en viktig fil fordi den lå på en annen pc – og så glemte du minnepinnen eller å sende filen til deg selv i en e-post?

LES OGSÅ: Enkel filoverføring mellom enheter

Slikt er utrolig irriterende, og det skjer som regel når det passer som dårligst. 

Men det er faktisk ikke nødvendig å bruke verken minnepinner eller e-post med vedlagte filer. Det finnes nemlig en smartere løsning for å dele store filer mellom datamaskiner eller andre enheter.

Med WeTransfer kan du lett sende selv store filer på tvers av datamaskiner og mobile enheter som telefoner og nettbrett.

Slik virker WeTransfer

Med WeTransfer kan du sende filer på helt opptil 2 GB, og det er mye mer enn du kan sende med for eksempel Gmail. Når du bruker WeTransfer, kan du velge mellom to alternativer for å sende filene.

Du kan enten velge å få en kobling som du kan dele på for eksempel Messenger, og da kan alle som har koblingen laste ned filene. Alternativet er å sende en e-post med en kobling til de aktuelle filene. 

LES OGSÅ: Slik kopierer du bilder og video fra mobil til pc

Slik sender du filer med WeTransfer

WeTransfer finner du her.

Last opp bildene dine – enten ved å dra dem fra for eksempel utforskeren til WeTransfer, eller med Select a folder, som gir deg muligheten til å bla gjennom mappen for å finne filen. 

Vil du sende filer med e-post, oppgir du e-postadressen til mottakeren, din egen e-postadresse, et emne for meldingen og eventuelt en beskjed. Deretter klikker du på Transfer

Hvis du vil dele via en kobling, trykker du på de tre prikkene nederst til venstre, velger Get transfer link og klikker på Get a link. Nå har du en kobling som kan deles med andre.

I gratisversjonen utløper nedlastingskoblingen etter en uke.

Del store filer med WeTransfer
WeTransfer:

Du laster opp filene til WeTransfer ved enten å dra dem over til nettsiden deres eller søke etter dem. Fyll ut feltene, så er det gjort på et blunk å sende store filer. 

Bruk Payload til de største filene

Men hva hvis du vil sende enda større filer, for eksempel mellom dine egne datamaskiner?

Det kan jo tenkes at du vil overføre en film til en bærbar pc for å ta den med på ferie.

Det kan du også gjøre med WeTransfer, men da må du betale for et abonnement, ettersom en film vanligvis tar større plass enn de 2 GB du kan sende gratis.

Heldigvis finnes det et gratis alternativ til WeTransfer for veldig store filer. Windows-verktøyet Payload er nemlig et nytt og smart program i Fordelssonen.

Med Payload kan du raskt og enkelt flytte filer fritt mellom datamaskinene i hjemmet – selv om de er på flere GB.

Du kan til og med flytte hele mapper på én gang, og programmet er rørende enkelt å bruke.

I Komputer for alle nummer 14/2023 viser vi hvordan det virker. Vil du prøve programmet allerede nå, finner du både det og en veiledning i Fordelssonen når du klikker her

Kanskje du er interessert i...