Nytt abonnementsfritt Microsoft Office kommer snart

Excel og de andre programmene i Office-pakken kommer i en ny utgave i 2021.

Nytt abonnementsfritt Microsoft Office kommer snart

Til neste år kan du kjøpe en ny versjon av den klassiske Microsoft Office-pakken med programmene Excel, Word og Powerpoint. Les mer om den nye Office-løsningen og de andre tilbudene fra Microsoft.

30. september 2020 av Steffen Nielsen

Du er ikke alene hvis du blir forvirret av alle forskjellige kontorpakkene fra Microsoft. Det finnes nemlig tre versjoner av dem. De er:

  1. Gratisutgaven Microsoft Office Online som minner om kontorpakken fra Google. Den krever bare at du har en Microsoft-konto.
  2. Abonnementsløsningen Office 365, der du betaler et månedlig beløp.
  3. Til slutt Microsoft Office, programpakken til pc som du kjøper én gang for alle.

Det er denne tredje utgaven av Office som nå kommer i ny versjon i andre halvdel av 2021.

Det meddeler Microsoft på hjemmesiden.

Programpakken Office holder ikke følge

Den siste versjonen av programpakken heter Microsoft Office 2019. Selv om Microsoft ikke har avslørt navnet på 21-utgaven, antar vi det vil bli "Office 2021" basert på den tidligere navngivningen.

Microsoft har fått en del kritikk for å forsømme programpakken fra 2019. Det er for all del ikke noe dårlig produkt, og Excel, Word og Powerpoint er gode gjennomarbeidede programmer ned til minste detalj.

Abonnementsløsningen Office 365 har imidlertid jevnlig fått nye funksjoner, mens det nesten ikke har vært endringer i den frittstående programpakken siden den kom i 2019.

I Office 365 får du dessuten Outlook og OneNote samt 1 TB lagringsplass.

Prisen på kontorpakker varierer

Du kan sammenligne prisene på Microsoft-verktøyene på selskapets hjemmeside.

Microsoft har ennå ikke sagt noe om prisen på "Microsoft Office 2021". 2019-utgaven koster 1499 kroner, mens Office 365 koster 649 kroner om året. Begge prisene er for versjoner til privat bruk.

De forskjellige Microsoft Office-utgavene konkurrerer hele tiden med kontorpakken fra Google, som er gratis og stort sett tilbyr de samme løsningene. Vi har lagd en artikkelserie i fem deler der vi presenterer Google Dokumenter. Den finner du i Fordelssonen.

Kanskje du er interessert i...