Slik konverterer du PDF-filen til et Word-dokument
PDF til Word:

Ved hjelp av det geniale programmet SwifDoo PDF kan du enkelt konvertere PDF-filer til Word-dokumenter.

© Shutterstock

Konverter PDF-filen til et Word-dokument

Med et ganske smart program kan du enkelt konvertere PDF-filer til Word-dokumenter, som du kan redigere. Her kan du se hvor lett det er.

16. mai 2022 av Martin Lorentsen

PDF-dokumenter er praktiske siden de kan leses på stort sett alle enheter, og de ser like ut uansett om du bruker en gammel pc eller den nyeste iPhone-modellen.

Av og til skjer det imidlertid at vi får behov for å endre et PDF-dokument, men det er lettere sagt enn gjort. I utgangspunktet er det nemlig ikke mulig å redigere et PDF-dokument, men nå kan du gjøre det med gratisprogrammet SwifDoo PDF.

Programmet kan nemlig ikke bare brukes til å redigere direkte i PDF-filer. Du kan også konvertere PDF-filer til Word-dokumenter med programmet.

LES OGSÅ: 3 geniale tips til bedre PDF-filer

Slik konverterer du PDF til Word

PDF-filer er nyttige og lesbare, men hvis du vil redigere et PDF-dokument, er filformatet mindre praktisk. Det er ikke mulig å redigere en PDF-fil når den først er opprettet, og det er tilsvarende vanskelig å konvertere et PDF-dokument til et Word-dokument.

Her kommer programmet SwifDoo PDF som sendt fra himmelen. 

Ved å bruke programmets innebygde konverteringsfunksjon kan PDF-dokumenter enkelt gjøres om til redigerbare Word-dokumenter. 

Slik gjør du det:

  1. Åpne programmet og klikk på SwifDoo øverst til venstre.
  2. Hold musen over Export PDF as.
  3. Velg Word.

Deretter tar det et par minutter, og så er PDF-dokumentet konvertert til en Word-fil.

LES OGSÅ: Så enkelt lager du en PDF

Last ned SwifDoo PDF fra Fordelssonen

SwifDoo PDF lar deg gjøre om alt i PDF-dokumentet, og hvis du endrer teksten i en PDF-fil, bruker programmet til og med skrifttypen som ble valgt da dokumentet ble opprettet. Dette forteller vi mye mer om i Komputer for alle nummer 9/2022.

Hvis du abonnerer på Komputer for alle, kan du laste ned programmet kostnadsfritt fra Fordelssonen ved å følge denne lenken. På samme side finner du også en veiledning til hvordan du bruker programmet.

Er du ikke abonnent, kan du bli det ved å klikke her

Da får du tilgang til mange spennende programmer og verktøy i Fordelssonen.

Kanskje du er interessert i...