Den røde knappen
Den røde knappen

I programmet Red Button bruker du en stor rød knapp til å fjerne innebygde programmer og verktøyer i Windows.

© Shutterstock

Fjern innebygde Windows-apper

Det er ikke alltid like lett å bli kvitt apper og verktøy som er integrert i Windows 10. Det kan være irriterende hvis du aldri bruker dem.

13. august 2020 av Martin Lorentsen

Det er mange integrerte apper og verktøy i Windows 10. Dem kan du bruke til alt fra å se aktuelle aksjekurser rundt om i verden til å spille diverse spill.

Hvis du aldri bruker dem, er det bare irriterende at de ligger og tar opp plass på harddisken og i Windows-menyene.

De integrerte programmene kan dessuten være gjenstridige å fjerne. Microsoft har nemlig ikke gjort det mulig å avinstallere dem på vanlig vis.

Heldigvis finnes det en løsning. Programmet heter Red Button og er klart til bruk i Fordelssonen. Det er utviklet for å slette verktøy og programmer du ikke trenger i Windows.

Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du bør være ekstra våken når du bruker programmet.

LES OGSÅ: 5 gode råd før du kjøper ny pc

Bruk Red Button med omtanke

Red Button er et supereffektivt og svært kraftfullt program. Som med mye annet kraftig verktøy, er det viktig at du vet hvordan du bruker det, hvis det skal fungere etter hensikten.

Bruker du programmet feil, kan det føre til mer skade enn gagn.

Med få klikk kan programmet ganske enkelt slette alle slags funksjoner i Windows. Det gjelder også viktige innstillinger og programmer.

Dem bør du naturligvis unngå å slette.

Derfor anbefaler vi at du følger en enkel regel når du bruker Red Button: Hvis du ikke vet hva du sletter, er det bedre å la være.

LES OGSÅ: 3 gode tips til Windows 10

Last ned programmet fra Fordelssonen

Som abonnent på Komputer for alle kan du laste ned Red Button fra Fordelssonen. Sammen med programmet finner du en veiledning som forklarer hvordan du bruker programmet korrekt.

Du kan bruke Red Button til mange oppgaver. Den grundige veiledningen viser også hvordan du fjerner innebygde programmer og verktøy, og hvordan du sletter skjulte småfiler og cachefiler.

> Last ned Red Button fra Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...