Nå får du muligheten til å kopiere og lime inn filer i Google Disk direkte i nettleseren, akkurat som du kjenner det fra Filutforsker.
Google Disk:

Nå får du muligheten til å kopiere og lime inn filer i Google Disk direkte i nettleseren, akkurat som du kjenner det fra Filutforsker.

Kopier filer enklere i Google Disk

Med en ny funksjon i Google Disk kan du enkelt kopiere filene dine frem og tilbake direkte i nettleseren. Du får også flere muligheter i dokumentene dine.

Google Disk er kjent og elsket av mange fordi tjenesten er enkel å bruke og også fordi du får 15 GB lagringsplass.

Nå er det nye og smarte funksjoner på vei til tjenesten som gjør det enklere å bruke lagringsplassen i nettleseren.

> Kom i gang med Googles kostnadsfrie kontorpakke ved hjelp av e-boken «Google-skolen», som du finner i Fordelssonen her.

Merk flere tekststykker i Docs

I tekstbehandlingsprogrammet Microsoft Word har du en stund kunnet holde nede Ctrl-tasten når du merker tekst i et dokument og på den måten fått muligheten til å merke flere tekstbiter ulike steder i et dokument.

Nå får Docs Editor – som er miniversjonen av Googles tekstbehandlingsprogram og som åpnes når du dobbeltklikker på et dokument i Google Disk i nettleseren – den samme funksjonaliteten.

Dessverre er ikke hurtigtasten til denne funksjonen like enkel. Du må nemlig holde nede Ctrl + Alt + Shift mens du navigerer til forskjellige steder i teksten med høyre og venstre piltast.

Men når hurtigtasten først sitter i fingrene, kan det være tid å spare når du f.eks. skal opprette flere overskrifter i et dokument.

> Les også: Jobb lynraskt i Google Docs: Se alle hurtigtastene her

Nå er det mulig å merke flere tekstbiter i Docs Editor
Tekstmerking i Docs:

Som du kanskje allerede kjenner det fra Microsoft Word, blir det nå også mulig å merke flere tekstbiter i Docs Editor, som åpnes når du dobbeltklikker på et dokument direkte i Google Disk.

Kopier og lim inn i Google Disk

Når du jobber i Windows Utforsker, er du vant til at du kan kopiere filene dine med Ctrl + C og lime dem inn i en annen mappe med Ctrl + V.

På den måten er det veldig enkelt å flytte filer rundt og skape bedre oversikt.

Nå får du samme mulighet i Google Disk. En funksjon vi ofte har lurt på hvorfor ikke finnes.

Du trenger bare merke filene som du vil kopiere i Google Disk via nettleseren. Trykk på Ctrl + C på tastaturet.

Gå nå inn i en annen mappe i Google Disk via nettleseren og trykk på Ctrl + V. Da kopieres de valgte filene til den nye plasseringen.

Muligheten til å kopiere og lime inn med hurtigtaster er tilgjengelig allerede nå, mens du må vente i et par uker på den nye muligheten til å merke mer enn ett tekststykke.

> Les også: Fem smarte triks til Google Disk

Kanskje du er interessert i...