Ny oppdatert versjon av Skype
Ny Skype

Microsoft gir videotjenesten Skype en større overhaling.

© Microsoft

Skype: Populær videotjeneste blir bedre

Videochat-programmet Skype er blitt forbigått av konkurrentene under koronatiden. Derfor får Skype nå en gigantisk oppgradering, som blant annet betyr at tjenesten blir raskere og mer stabil.

1. oktober 2021 av Martin Lorentsen

I nesten to tiår har vi kunnet bruke Skype til å videochatte og ringe. Men de siste årene har det dukket opp nye og mer moderne videochat-programmer, som spesielt under koronapandemien har vært til glede for mange.

Sosial avstand og hjemmekontor har nemlig gjort oss til superbrukere av tjenester som Zoom, Teams, Google Meet og Messenger, og nå tyder alt på at Microsoft, som kjøpte opp Skype i 2011, for alvor prøver å få forbrukerne til å vende tilbake til videochattens mor.

I hvert fall har Skype-utviklerne i et blogginnlegg annonsert store endringer som skal gjøre Skype raskere, mer stabil og moderne. 

I fremtiden kan du også bruke mobilen som kamera, selv om du videochatter fra pc-en.

LES OGSÅ: Slik holder du videomøter på nettet

Skype blir modernisert

Mange av de nye funksjonene kjenner du kanskje fra andre videotjenester, men utrolig nok har de ikke vært en del av Skype, som i stedet har holdt fast ved det gode og gamle.

Microsoft har lagt ned ekstra mye arbeid i å fornye Skype-anropet. 

For det første blir layouten endret. Rutenettet som vises under et gruppeanrop, vil nå vise alle som deltar i samtalen – inkludert deg selv.

Rutenettet kan justeres på flere måter for å passe til antall deltakere i samtalen, og hver deltaker kan ha sin egen bakgrunn slik at alt ikke lenger vises som én stor, grå masse.

Endring i layouten til Skype
Endring i layouten

Som noe helt nytt i Skype kan du nå bestemme hvordan videomøtet skal vises. Her legges det til en felles bakgrunn, slik at det ser ut som alle deltakerne befinner seg i samme rom.

© Microsoft


Det visuelle uttrykket er imidlertid ikke det eneste Microsoft har fokusert på. Også Skypes ytelse har vært under lupen, og ifølge Microsoft blir Skype nå 30 prosent mer stabil ved PC-bruk.

LES OGSÅ: Slik videochatter du gratis på Facebook

Bruk mobilen som kamera

En del av Skypes forbedringer er allerede tilgjengelige, mens andre forventes å komme i løpet av de neste månedene. 

En av funksjonene du må vente enda litt på, er TwinCam.

TwinCam lar deg bruke smarttelefonen som kamera ved å skanne en QR-kode. Skype matcher deretter kameraet med videostrømmen, slik at lyd og bilde passer sammen.

På den måten kan du enten erstatte webkameraet med kameraet på telefonen eller bruke smarttelefonkameraet som et håndholdt ekstrakamera hvis du skal vise noe i et annet rom.

Det er også blitt mulig å reagere med emojier i videosamtaler på Skype – slik vi kjenner det fra tekstmeldinger og andre meldingstjenester.

Emojier i Skype
Emojier i Skype

Skypes nye design gjør det også mulig å reagere med emojier når du videochatter.

© Microsoft


Du kan lese mer om de nye funksjonene til Skype ved å følge denne lenken

Som abonnent på Komputer for alle kan du laste ned Skype i Fordelssonen her.

LES OGSÅ: Samsung: Få ny glede av dine gamle smarttelefoner

Kanskje du er interessert i...