Det kan være irriterende å vente vente på at Windows skal starte.
Windows-boot:

Det er irriterende å måtte vente på Windows når man bare vil komme i gang fortest mulig, 

Slik får du Windows til å starte raskere

Et nytt program får Windows til å starte enda raskere, og du slipper å vente lenger enn nødvendig før du kan begynne å jobbe.

Det er stor forskjell på hvor raskt en nyinnkjøpt og en eldre pc starter.

Mye av forskjellen skyldes at den nye maskinen ennå ikke har like mange programmer som du har på den gamle pc-en.

I tillegg til at installerte programmer tar plass på harddisken, legger de også beslag på arbeidsminne (RAM) ved at mange av dem starter automatisk sammen med Windows. 

> Les også: Slik avinstallerer du programmer fullstendig

Utsett programstart

Du kan redusere virkningen de installerte programmene har på oppstarten, ved at de først lastes inn når resten av Windows er ferdig innlastet og klart til bruk.

Det kan du gjøre med programmet Startup Delayer, som du finner i Fordelssonen.

I programmet vises alle programmene som starter sammen med Windows. Du kan også deaktivere automatisk oppstart – eller enda bedre; utsette oppstarten av de samme programmene.

I praksis betyr det at Windows ikke begynner å laste inn de valgte programmene før operativsystemet selv har lest inn alle nødvendige filer. 

Derfor kommer du raskere i gang med å bruke maskinen, mens de øvrige programmene starter i bakgrunnen – uten å forstyrre.

> Les også: Test selv – hvor rask er datamaskinen?

Dette effektive programmet gjør det lett å velge på hvilket tidspunkt i Windows-oppstarten de øvrige programmene skal starte.
Startup Delayer:

Dette effektive programmet gjør det lett å velge på hvilket tidspunkt i Windows-oppstarten de øvrige programmene skal starte.

Slik bruker du programmet

I Komputer for alle nummer 15/2023 kan du lese alt om hvordan du bruker Startup Delayer.

Her viser vi trinn for trinn hvilke deler av programinnstillingene du må være spesielt oppmerksom på for å få størst mulig virkning av programmet. 

> Artikkelen og programmet ligger i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...