Slik fjerner du programmene helt fra pc-en
Slett

Med programmet Wise Program Uninstaller sørger du for at alle programmer og tilhørende filer og mapper blir fjernet fra pc-en når du sletter dem.

© Shutterstock

Slik fjerner du programmene helt fra pc-en

Når du installerer et program, oppretter programmet ofte flere skjulte mapper med småfiler. Disse mappene blir ikke alltid slettet når du sletter et program med Windows' innebygde Fjern programmer-funksjon.

25. oktober 2021 av Martin Lorentsen

Du har kanskje brukt funksjonen «Legg til eller fjern programmer» i Windows på et eller annet tidspunkt til å slette programmer fra pc-en. Verktøyet er innebygd i alle pc-er med Windows som operativsystem, og det er enkelt å få tilgang til det.

Problemet er bare at Windows ikke alltid sletter hele programmet fra pc-en din, selv om det er det du tror.

Windows' innebygde slettefunksjon fjerner som regel programmet, men det er langt fra sikkert at alle spor av programmet slettes fra pc-en samtidig.

Mange programmer oppretter nemlig mapper med småfiler på harddisken når du installerer programmet, eller i takt med at du bruker programmet oftere. Disse mappene med filer kan noen ganger skjule seg for Windows' innebygde slettefunksjon, slik at det ofte henger igjen deler av et program som du egentlig har slettet.

LES OGSÅ: Slett disse problematiske programmene

Fjern rester med Wise Program Uninstaller

Med programmet Wise Program Uninstaller kan du sørge for at alle filer og mapper som er knyttet til programmet du sletter, blir helt fjernet fra pc-en. 

Wise Program Uninstaller er en slags utvidet versjon av Windows’ Legg til eller fjern programmer, men det sletter altså litt grundigere.

Wise Program Uninstaller kan, i tillegg til å fjerne alle spor av programmer, også slette vanskeligere programmer. Med Wise Program Uninstaller kan du for eksempel fjerne innebygde Windows-programmer som Groove Musikk og Cortana, som vanligvis ikke er så enkle å slette, og du kan slette programmer med defekte avinstallasjonsveiledninger.

Dermed får du mer plass på harddisken, og du garderer deg mot potensielle problemer. Rester av programmer eller glemte snarveier kan nemlig skape problemer for deg og pc-en din på et senere tidspunkt, men det slipper du med Wise Program Uninstaller.

LES OGSÅ: Få mer plass på harddisken

Last ned programmet fra Fordelssonen

Hvis du abonnerer på Komputer for alle, har du også tilgang til Fordelssonen. I Fordelssonen kan du laste ned Wise Program Uninstaller og mange andre programmer gratis.

Du kan laste ned Wise Program Uninstaller ved å følge denne lenken.

Wise Program Uninstaller krever ingen registrering, så du kan raskt komme i gang med å bruke programmet. Vi har naturligvis også laget detaljerte, trinnvise veiledninger som gjør at du kan slette programmene helt fra pc-en på en optimal måte.

LES OGSÅ: Hemmelig verktøy i Windows 10 gjenoppretter slettede filer

Kanskje du er interessert i...