privatliv_komno_032014

Beskytt privatlivet

På internett, datamaskinen og telefonen din er det lagret et hav av informasjon om deg – men hvor trygt er det egentlig å ha det liggende der? Vi gir deg svar og hjelper deg med å sikre privatlivet ditt enda bedre.

6. februar 2014

Det tar ikke mange minuttene å finne et personnummer på nettet eller grave fram strandbilder av en vilt fremmed fra en sommerferie på Kanariøyene. Vi lagrer nemlig store deler av privatlivet vårt på internett eller en av de mange elektroniske dingsene i huset – helt uten å tenke over om det er andre som spionerer på oss.

Datamaskinen blir ikke beskyttet med et passord, PIN-kodene fra MinID ligger lagret som et bilde på telefonen, og private fotografier, telefonnummeret og adressen din blir delt med hele verden på internett. Hvis telefonen eller datamaskinen din blir stjålet, kan det være fri tilgang til store deler av privatlivet ditt. Men døra står fremdeles på gløtt når pc-en står trygt hjemme på skrivebordet. Her hjelper vi deg med å få kontroll på privatlivet på datamaskinen, telefonen og nettbrettet, så les videre og beskytt deg selv.

Kanskje du er interessert i...