Hvis du bruker verktøyet LastPass, har du kanskje mottatt falske sikkerhetsadvarsler i det siste.
LastPass:

Hvis du bruker verktøyet LastPass, har du kanskje mottatt falske sikkerhetsadvarsler i det siste. 

© Shutterstock

Har du fått denne sikkerhetsadvarselen? Da kan du ta det helt med ro.

Verktøyet LastPass beskytter alle passordene dine – mange brukere har likevel fått en advarsel om at kontoen deres er i fare.

10. januar 2022 av Niklas Ernst

Hvis det er noe som kan få svetten til å piple og ansiktet til å skjære grimaser, så er det en melding om at kontoen din er forsøkt hacket og at passordene dine er gjort tilgjengelige for hackere og IT-kriminelle.

Og det var nettopp dette brukere av passordverktøyet LastPass nylig opplevde. 

Flere LastPass-brukere har derfor rapportert at de har fått melding om at det var uautoriserte påloggingsforsøk på kontoen.

En bruker skriver for eksempel at kontoen hans ble forsøkt åpnet fra Brasil, og at vedkommende forsøkte å logge på med hovedpassordet hans som lå separat på en kryptert harddisk.

LastPass er et program som kan generere og lagre helt sikre passord til de ulike tjenestene dine. Du må bare huske hovedpassordet til LastPass når du skal logge på andre tjenester. 

LES OGSÅ:Slik blokkerer du nettfiske i populært Google-verktøy

Feil i LastPass' systemer

Ifølge LastPass er det imidlertid ikke snakk om en reell trussel, men derimot et «svært vanlig» og i dette tilfellet uskadelig bot-angrep. Kombinert med en feil hos LastPass resulterte dette i e-postmeldingene som ble sendt ut til brukerne av LastPass.

LES OGSÅ: Eksperter advarer mot gigantisk sikkerhetsbrist

Ifølge LastPass er ingen av deres kontoer blitt hacket eller utsatt, men likevel ble det ved en feiltakelse sendt ut e-post til brukerne av LastPass. 

Videre forklarer LastPass at feilen nå er rettet, slik at brukerne ikke vil motta lignende meldinger i fremtiden.

Ingen fare

Hvis du har mottatt en e-post fra LastPass om at kontoen din er forsøkt hacket eller at en person har forsøkt å få tilgang til kontoen din, kan du altså ta det helt med ro. 

LES OGSÅ: Beskytt Google-kontoen med totrinnsbekreftelse

Det er imidlertid alltid en god idé å oppdatere passordene dine regelmessig og aktivere totrinnsverifisering der det er mulig.

Hvis du ønsker å sikre deg selv, datamaskinen og dataene dine på best mulig måte, anbefaler vi deg å bruke Komputer for alles store sikkerhetspakke, som du finner her. 

Her anbefaler vi blant annet programmet LastPass fordi det er suverent til å generere og lagre verdifulle passord, slik at kontoene dine på nettet er enda bedre sikret.

Kanskje du er interessert i...