Velg den beste beskyttelsen mot nettfiske.

En undersøkelse fra AV-Comparatives viser at du bør velge Bitdefender hvis du vil ha den beste beskyttelsen mot nettfiske.

© Shutterstock

Eksperter: Her er de beste antivirusprogrammene

Bare fire antivirusprogrammer gir tilstrekkelig beskyttelse mot nettfiske. Det er konklusjonen i en test fra det uavhengige selskapet AV-Comparatives.

10. august 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det er ikke helt likegyldig hvilket antivirusprogram du velger hvis du vil være sikker på å være beskyttet mot nettfiske 

Det viser en ny test fra AV-Comparatives, som gjennomfører objektive tester av antivirusporgrammer.

Av de åtte sikkerhetsprogrammene som var med i testen, besto bare fire kravene, nemlig Avast Free Antivirus, Bitdefender Internet Security, Fortinet Forticlient og Kaspersky Internet Security.

I testen skulle programmene forsøke å gjenkjenne 510 koblinger som førte til sider med falske skjemaer som ber om sensitiv informasjon, som bankopplysninger. 

For å bestå testen måtte de respektive programmene fange opp 90 prosent av de farlige koblingene, og det var det altså bare fire som klarte.

Få trusler slipper gjennom

Bitdefender Internet Security var ifølge testen det programmet som klarte seg best. 

Programmet fanget nemlig opp hele 96 prosent av koblingene, mens Fortinet fant 95 prosent. Kaspersky og Avast fant henholdsvis 93 og 92 prosent.

AV-Comparatives vil ikke si hvilke fire programmer det var som ikke besto testen.  

Det er frivillig for sikkerhetsfirmaene å delta i testen.

Du kan se alle resultatene fra AV-Comparative her.

Kanskje du er interessert i...