Epostlekkasje: Sjekk om dine påloggingsdata er lekket

Påloggingsinformasjonen til 562 000 nordmenn er lekket: Er du en av dem?

Hjemmesiden gotcha.pw har innhentet informasjon fra tidligere datalekkasjer, slik at du kan sjekke om også din private informasjon er på avveie.

14. mai 2018

Fra tid til annen forekommer det at store selskaper utsettes for hackerangrep, slik at brukernes private data kommer på avveie. Som regel er det snakk om epostadresser, men det hender at også passord blir stjålet.

Nå har en nederlandsk programmerer med kodenavn d0gberry, finkjemmet nettet på jakt etter stjålne opplysninger og har opprettet hjemmesiden gotcha.pw. 

Her ser du om nettopp din informasjon er stjålet. Det viser seg nemlig at 562 000 norske epostadresser og passord er lekket.

Du kan se hjemmesiden her.

Gotcha.pw viser hackede epostkontoer

Slik ser det ut hvis epostadressen din er del av en lekkasje. Den sensurerte teksten til høyre er passordet som er lekket sammen med epostadressen.

Opprett nytt passord NÅ

Når du søker på epostadressen din, får du vite om informasjonen din er funnet på nettet. Hvis det viser seg at du er så uheldig å være blant dem som er rammet, er det avgjørende viktig at du endrer passordet øyeblikkelig.

All informasjonen som vises på hjemmesiden, er hentet fra nettet. I praksis vil det si at hvis hjemmesiden har informasjonen, kan også en hvilken som helst hacker få tak i den.

Mange av de lekkasjene er det fint lite du kan gjøre med som vanlig bruker. Feilen oppstår ganske enkelt utenfor din rekkevidde.

For å beskytte deg foreslår d0gberry at du bruker et passordprogram som hindrer at du bruker det samme passordet på flere hjemmesider. Passordprogrammer kan du lese mer om her.

> Les mer om datasikkerhet her

Redaksjonen anbefaler: Skaff deg en komplett sikkerhetspakke til maskinen slik at du er godt sikret mot datasvindel. Programmene ligger i Fordelssonen med detaljerte trinn-for-trinn-guider på norsk, slik at du lett kan installere dem på maskinen din.

Akkurat nå kan du prøve en utgave av Komputer for alle og få full tilgang til de mange programmene i Fordelssonen for bare 29 kroner. Tilbudet finner du her.

Kanskje du er interessert i...