I Gmail er det lett å sende e-post som krever passord for å åpnes.
Bombesikkert

Det er lett å sende sikker e-post i Gmail. Her ser du hvordan.

© Shutterstock

Slik sender du passordbeskyttet e-post

Vi sender stadig mer e-post, ofte med følsomt eller privat innhold. I Gmail er det lett å gi e-posten ekstra sikkerhet. Her ser du hvordan.

4. desember 2020 av Niklas Ernst

Alle sender e-post, det være seg til jobb, fastlege, venner, familie og mange andre.

> Les også: Få ny Gmail-konto på få minutter

Selv om det ofte bare er en hilsen eller praktisk informasjon, hender det også at meldingen inneholder informasjon av mer følsom karakter.

I slike tilfeller er det lurt å sørge for at bare mottakeren e-posten er ment for, får tilgang til innholdet.

Bruker du Gmail, e-posttjenesten til Google, er det greit å vite at den har en funksjon som sørger for at meldingen bare kan åpnes av den rette mottakeren.

> Les også: 3 enkle tips som sparer plass i Gmail 

Bruk passord på e-post i Gmail

Funksjonen gjør det mulig å bruke et eget passord på en e-post. Passordet blir sendt i en tekstmelding. Når personen mottar e-posten, blir vedkommende bedt om å oppgi telefonnummeret sitt.

Deretter mottar han eller hun et passord fra Google som en tekstmelding. Det må oppgis for at mottakeren skal få se e-posten og innholdet i den.

Løsningen kalles en totrinnsbekreftelse, og metoden blir også brukt til å logge inn på Facebook og på Google-kontoen. Det sikrer at du faktisk er den du gir deg ut for å være.

> Les også: Gjør Google-kontoen sikker med totrinnsbekreftelse

Slik sender du sikker e-post i Gmail

For å sende passordbeskyttet e-post i Gmail må du gjøre følgende:

  1. Når du har skrevet e-posten, klikker på hengelåsen med klokke som ligger nederst.
  2. Nå ser du et nytt vindu. Der må du velge hvor lang tid e-posten skal være tilgjengelig, for eksempl et døgn eller et år.
  3. Hak av ved Adgangskode via SMS.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Deretter klikker du på Send som vanlig.
  6. Når mottakeren får e-posten, må vedkommende oppgi telefonnummeret sitt. Deretter får han eller hun en tekstmelding fra Google med en kode som må oppgis for å åpne e-posten.

Vær oppmerksom på at mottakeren ikke kan videresende, kopiere, skrive ut eller laste ned meldinger som er sendt på denne måten.

> Les også: Google: Snart må du betale for populær tjeneste 

Kanskje du er interessert i...