Mac rammet av virus
Virus på Mac

En ny og mystisk type skadevare har blitt oppdaget på datamaskiner fra Apple.

© Shutterstock

Tusenvis av Mac-maskiner infisert med skadevare

Mange tror at macOS er immunt mot virus, men det stemmer ikke. Nylig har 30 000 Mac-maskiner blitt infisert med et nytt og mystisk virus som til slutt sletter seg selv.

24. februar 2021 av Niklas Ernst

Selv om datamaskiner fra Apple ofte fremheves som nærmest usårlige og med et sikkert operativsystem, så er de ikke perfekte.

Nylig har over 30 000 Macer over hele verden blitt infisert med en mystisk type skadevare. Det skriver nettmediet Ars Technica.

Den er mystisk fordi viruset tilsynelatende ikke har endret noe i maskinene det har infisert. Det er også designet på en måte som gjør at det ødelegger seg selv, sletter sporene etter seg og dermed er umulig å oppdage.

Det klarte likevel sikkerhetseksperter hos Malwarebytes og Red Canary. De oppdaget viruset og døpte det "Silver Sparrow"

De antar at det skulle gjøre det mulig for hackerne bak å sende og motta datapakker fra de infiserte Mac-ene.


Apple stenger veien inn

"Silver Sparrow" ble oppdaget før det tilsynelatende fikk gjort noen skade på de infiserte maskinene. Apple har reagert på trusselen og stengt muligheten til å installere viruset.

> Les også: Sikkerhetsselskap finner flere trusler på Mac enn i Windows

"Silver Sparrow" viser imidlertid at også macOS er sårbart for angrep og virus. Det gjelder også de nye datamaskinene fra Apple, som bruker selskapets egne M1-prosessorer fremfor Intels. Også disse ble infisert under angrepet.

Vil du sikre deg selv og Windows-maskinen mot skadevareangrep og hackere, anbefaler vi at du bruker Sikkerhetspakken fra Komputer for alle.

Programmene i Sikkerhetspakken, som er satt sammen av redaksjonen i Komputer for alle, sørger for at maskinen er fullstendig sikker.

Sikkerhetspakken finner du i Fordelssonen.  

Kanskje du er interessert i...