Hvordan sletter man søkehistorikk i Google?

Nå har det blitt lettere å slette søkerhistorikk i Google.

© Shutterstock

Google gjør opptak av stemmen din – slik sletter du søkehistorikk i Google

Det har blitt lettere å få oversikt over tale- og søkehistorikk i Google. Her viser vi hvordan.

1. november 2018 av Niklas Ernst

Google lagrer store mengder data om brukerne sine, blant annet brukernes søk.

Det kan i mange tilfeller være praktisk fordi det lar Google tilpasse tjenester som søk, Maps og YouTube, og gi mer relevante resultater på bakgrunn av søkehistorikken.

Nå har det blitt lettere å få oversikt over egen posisjons- og søkehistorikk i Google, samt opptak av samtaler med Google Assistent, og du kan bestemme selv om informasjonen skal lagres eller ikke.

Vi anbefaler at du sjekker innstillingen på en pc. Det er lettere å få oversikt der enn på en telefon. Her viser vi hvordan du sletter søkehistorikken i Google.

> Få flere tips til Google Chrome

Slik finner og sletter du søkehistorikken i Google på pc-en:

  1. Gå til nettadressen www.google.no
  2. Nederst i høyre hjørne klikker du på Innstillinger. Velg deretter Dataene dine i Søk.
  3. Her får du oversikt over hele søkehistorikken din, altså alt du har søkt etter i Google.
  4. Hvis du bruker Google Assistent og vil se alt du har sagt til Google, må du bla ned til Tale- og lydaktivitet og klikke på Se alle aktivitetslagring
  5. Bla ned til Tale- og lydaktivitet. Klikk på ADMINISTRER LOGGEN.
  6. Her ser du alle de gangene du har sagt noe til Google. Du kan klikke på Spill av ved hver samtale for at høre den. Vil du slette et opptak, må du klikke på de tre prikkene over Spill av og klikke på Slett.
  7. Vil du slette en lengre periode, går du til denne adressen – klikk på de tre strekene øverste i venstre hjørne, og klikk på Slett aktivitet etter.
  8. Nå kan du velge en periode under Slett etter dato, for eksempel "I dag", "De siste 30 dager" eller "Alltid". Under "Alle produkter" kan du se hva du vil slette.

Være oppmerksom på at dataen IKKE kan gjenopprettes når du trykker Slett. Søkehistorikken er altså slettet for alltid.

Du bør være helt sikker på at det er viktig informasjon som du ikke vil ha behov for ved en senere anledning.

Vit også at informasjon som Google lagrer, blant annet blir brukt til å få en bedre talegjenkjenning, og at søkehistorikken på YouTube er med på å gi deg videoer som er mer relevante for deg og interessene dine.

> Vil du bli helt glemt av Google, kan du lese vår artikkel i nummer 12/2018 som viser flere måter å gjøre dette på. Som abonnent kan du lese de siste 12 numrene av Komputer for alle med magasinappen Wype. Få tilgang fra kroner 29,-.

Få en sikker pc og unngå å bli svindlet

Komputer for alle har satt sammen en sikkerhetspakke med 10 sikre og gjennomtestede programmer som sikrer maskinen mot utpressingsvirus og annen skadevare.

Du finner sikkerhetspakken i Fordelssonen. Der kan du laste ned programmene samt grundige trinn for trinn-guider på norsk, slik at det blir lettere å installere programmene på pc-en.

Få tilgang til Fordelssonen og mange andre abonnementsfordeler i dag for kun kroner 29,-. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...